Следвайте ни

Д-р Брънзалов: Не се филмирайте с конспирации за чипове

viber icon

Аз съм голям оптимист за изхода от пандемията. Нека не запушваме пробойните с шарани, а да работим конструктивно. Това заяви д-р Николай Брънзалов, който ще е част от Националния ваксинационен щаб. 

"Трябва да се работи в тим, за да може всеки да помогне колкото се може по-бързо и точно да се осъществи имунизацията против ковид на населението", добави той. 

"Основната тежест в първия момент няма да е върху общопрактикуващите лекари. Първи ще са имунизирани хората, които работят на първа линия - тези в болниците", каза Брънзалов и добави, че на първия етап ще се проучи кой желае да бъде имунизиран и добави: "Трябва да се знае точната цифра, за да бъде рационално управлението на ресурса".

"В деня, в който разбрах, че ще съм част от този щаб, първите 10 пациенти, които дойдоха в кабинета ми, от тях 9 ми казаха, че ще се ваксинират. Това ме изненадва, но и радва", призна той. 

Според него ваксината е основното оръжие за борба с това зло в момента.

"Борим се с една непозната инфекция. Ваксината вече е факт. В първия момент ще могат да се ваксинират 60 000 човека. Тя обаче е двукратна. След 21 дни се повтаря отново", обясни докторът.

Брънзалов коментира и проблема на Пфайзер за производство на ваксини: "Това е нормално, но няма да се отрази на България. При първия етап на ваксинация ще имаме 120 000 дози за 60 000 човека. С тази ваксина стартираме, но се учим в движение. Важното е, че първата стъпка е направена", добави експертът.

По думите му проблеми ще има и нищо няма да мине гладко. "Готови сме за това предизвикателство. Имаме малко хладилници за съхранение на ваксината за по-дълго време", призна Брънзалов. 

"Личните лекари знаят кои хора са рискови, защото познават пациентите си. Те ще са с приоритет при поставянето на ваксините, стига да се отзоват", добави той.

Брънзалов призова да не се филмираме с чипове. "Срещам какви ли не глупости в мрежата. Ваксината, за да е одобрена от толкова органи, значи всичко е минало по надлежния ред. Аз съм готов във вашето студио на мен да ми бъде поставена на мен лично, за да убедя хората да се имунизират", каза той.
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Aтанас

Aтанас

06.12.2020 | 12:13

Чип няма да има, само ще ти променят ДНК. Нямаме подходящи камиони за -60,-70 градуса. Европейските хладилни камиони охлаждат до -25 градуса само. Може да ти кажат, че е Пфайзер ваксината, а тя преопакована треторазредна. Само полицайте послушно ще ги задължат да се боцнат, трябват бета тестери и аджамии все пак...

Отговори
1 0
ПлдФен

ПлдФен

06.12.2020 | 18:18

Има много добре покрити лъжи за ваксината и доста хора ще си мълчат, защото така трябва. След години ще се разбере, но може и за някои да е вече късно.

Отговори
0 0
Взел

Взел

06.12.2020 | 11:32

Взел някакви пари там и се превърнал в борец за доброто на 'населението'

Отговори
2 0
Още един

Още един

06.12.2020 | 10:18

Фамилиарничи, доста.

Отговори
2 0
Читател

Читател

06.12.2020 | 09:12

"Борим се с непозната инфекция, а ваксината е факт". Нещо не се връзва, докторе. Как се прави ваксина против нещо непознато???

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?