Следвайте ни

COVID зоните заработиха, вижте къде във вашия град

viber icon

До две седмици в страната ще бъдат разкрити 150 COVID зони, където пациентите със съмнение за коронавирусна инфекция ще могат да си направят безплатна консултация с лекар, рентгенова снимка или да получат препоръки за лабораторни изследвания и домашно лечение.

Към момента са обособени и работят 39 такива ковид-зони към медицински или диагностично-консултативни центрове (ДКЦ). Това обяви служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров на посещение на COVID зоната в столично ДКЦ.

„Нашето желание е да осигурим възможност за лечение на пациентите с COVID-19, без да се налага да влизат в болница. Надявам се в рамките на една до две седмици да бъдат разкрити поне 150 такива зони в страната. Те ще бъдат равномерно разпределени географски, така че пациенти с COVID от цялата страна да имат възможност да получат клинични прегледи, лабораторни изследвания, да им бъдат направени рентгенови снимки и изписани безплатни лекарства,“ посочи Кацаров и уточни, че става въпрос за пациенти с леки или със средно тежки симптоми.

На всяка  COVID зона ще се предоставят пулсоксиметри, които ще се дават на пациентите за временно ползване, за да измерват сатурацията си в домашни условия, обясни здравният министър.

ТУК  ще  намерите пълния списък на диагностично-консултативните и медицинските центрове на територията на страната, където има разкрити COVID зони.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Последен напън

Последен напън

30.08.2021 | 22:23

За търсене на невинни жертви за хоспитализация и точене на средства.

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?