1939

COVID се завръща: Ваксинират 6-месечни бебета

САЩ разрешиха в събота прилагането на ваксини срещу COVID-19 при кърмачета и деца на предучилищна възраст, съобщи Асошиейтед прес. Ваксините ще бъдат достъпни от следващата седмица, с което ваксинационната кампания в страната ще включи дори шестмесечни деца.

Съветниците на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) препоръчаха прилагането на ваксини при малки деца, а окончателното одобрение беше дадено няколко часа по-късно от директора на агенцията д-р Рошел Уаленски, предава БТА.

Около 18 милиона малки деца ще имат възможност да бъдат ваксинирани, но все още предстои да се види колко от тях действително ще бъдат включени в кампанията. По-малко от една трета от децата на възраст между 5 и 11 години бяха ваксинирани след отварянето на възможността за тях през миналия ноември.

За приложение при малки деца Центровете за контрол и превенция на заболяванията одобриха ваксините на Pfizer и Moderna. Ваксината на Pfizer ще се прилага при деца между 6-месечна и 4-годишна възраст. Дозата ще бъде една десета от тази за възрастни. Тя ще бъде прилагана в три дози - първите две през три седмици, а последната поне два месеца по-късно.

Ваксината на Moderna, предназначена за деца на възраст от 6 месеца до 5 години, е с две дози, всяка от които една четвърт от възрастната, разпределени през четири седмици. Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ одобри и трета доза, поне месец след втората, за деца с имунни състояния, които ги правят по-уязвими за сериозно заболяване.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Това си е масово убийство на деца

Това си е масово убийство на деца

19.06.2022 | 16:10

При още неизграден естествен имунитет и развити органи, децата са подложени на експерименти.....а лошото е,че има родители,позволяващи това да се случи.

Отговори
2 0
долни тролове

долни тролове

19.06.2022 | 13:12

вервайте си на конспирациите наврете се в пещерите и не излизайте не ходете на лекар шото ще ви убие

Отговори
1 5
Д-р Мангиев

Д-р Мангиев

19.06.2022 | 11:46

Гейтс печелеше по шест хиляди долара на секунда сега с ваксините за бебета и зародиши ще утрои печалбата си, да живей грипа, да кихаш посмърчаш и пръцкаш стана най смъртоносната болест в човешката история

Отговори
6 1
Ива

Ива

19.06.2022 | 11:22

Ковид се появява пак ,а ГРИП няма! Как става този номер? Лекарите и фармацефтите станаха много алчни и наистина са МАФИЯ В БЯЛО.

Отговори
10 1
Да се ваксинират още

Да се ваксинират още

19.06.2022 | 10:15

По време на акта . Тъпа нация и това си е . Негри и наркомани . Да се изтрепят дано . Вредни са за човечеството .

Отговори
11 2
Това е безумие

Това е безумие

19.06.2022 | 10:07

Тази държава ще се разпадне и то скоро.

Отговори
13 1
Аууууу

Аууууу

19.06.2022 | 10:03

Значи за да ликвидираш поколение Да ликвидираш и осакатяваш деца от всякакви други етноси само не чифутски се нарича Грижа за Световното здраве А чичко Хитлер кога се погрижил за Световното здраве унищожавайки чифутщината се нарича Холокост Браво Бя Разбрахме Въ

Отговори
16 1

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?