2374

COVID се завръща: Пета област в страната светна в жълто

Перник стана петата област в страната, която отново се върна в жълтата зона по ниво на заболеваемост от COVID-19, сочат данните на НЦЗПБ, цитирани от Dir.bg. Това означава, че там има над 100 заразени граждани на 100 000 души население.

По-рано, освен Перник, още четири области преминаха обратно в жълтата COVID зона, след като нивото заболеваемост рязко се покачи за последните 2 седмици. Това са София-град, Враца, Варна и Бургас.

Заболеваемостта от COVID-19 в страната на 14-дневна база е 103,71 заразени на 100 хиляди души население, след като само ден по-рано тя беше 96,08.

За последното денонощие в Перник са регистрирани 14 нови случая на заразени с коронавирус. Така общият брой на потвърдените случаи в областта става 23173 души. 

В Перник вече има и 117 граждани, които са си поставили втора бустерна доза от ваксината срещу COVID-19.

842 са новите случаи на коронавирус за изминалото денонощие, показват актуализираните данни на Единния информационен портал. Направени са 5149 теста. Положителните проби са малко на 16 процента от тестовете.

Общо 440 души са хоспитализирани, от тях 37 в интензивни отделения. Един пациент е изгубил живота си.

По данни на картата за епидемичната обстановка в страната, разделена на пет региона и указваща заетостта на болничните легла за пациенти, заразени с коронавирусната инфекция, четири от регионите са в най-ниския етап - нула.

Очаква се регионът, обхващащ областите Враца, Монтана, Видин, София-град, София област, Перник, Благоевград и Кюстендил, до дни да премине в етап едно.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?