1939
Следвайте ни

COVID настъпва здраво! Редица държави в Европа затягат мерките

viber icon

Редица държави в Европа затягат мерките срещу COVID-19 заради скок в новозаразените. В Румъния, където бяха отчетени рекорден брой заразени и смъртни случаи този месец, е въведен вечерен час. Ограничава се движението на хората след десет вечерта, заведенията трябва да затварят в 21 часа. Училищата в страната също преминават на онлайн обучение за две седмици.

В Москва хората над 60-годишна възраст и хронично болните, които не са имунизирани трябва да останат по домовете си. Разрешено им е да се разхождат и спортуват на чист въздух и да посещават магазините и аптеките. Една трета от персонала на фирмите трябва да премине към работа от вкъщи. През последното денонощие в Русия бяха отчетени рекордните близо 38 000 нови случая, починалите са над хиляда.

Полша ще трябва да обмисли затягане на мерките, след като средният брой на новите случаи дневно надхвърли 7 000, което е скок с около 90% за една седмица.

Британският министър на здравеопазването Саджид Джавид заяви, че правителството обмисля да направи задължително ваксинирането за около 100 000 служители в националното здравеопазване, които още не са получили първа доза ваксина. Правителството вече направи задължително ваксинирането за персонала на домовете за социални грижи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

А сега де??

А сега де??

25.10.2021 | 23:36

Някои фъксинираха почти 80% от населението си, нали тези ГМО компоти щяха да решат проблема с имунитета. Решиха го,но по лошия начин. Май вирусчето идва с ваксинките,а?

Отговори
2 6
Мм да

Мм да

26.10.2021 | 08:37

Много си прав.

Отговори
0 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?