Следвайте ни

COVID коси наред в Пловдивско! Почина 43-годишен без заболявания

viber icon

Коронавирусът продължава да вилнее в Пловдивска област. През последните две денонощия  има 589 новодиагностицирани случаи на COVID-19.  Така общият брой в Националната информационна система е 8746 заразени.

Новодиагностицираните медицински лица за двете денонощия са осем. От тях в болничната помощ - 2-ма лекари, 4 медицински сестри от Пловдив и 1 лекар от Карлово. В доболничната помощ - 1 общопрактикуващ  лекар от Раковски.

През изминалите 48 часа има 14 починали пациенти –7 мъже и 7 жени на възраст до 85 години. Сред тях има починал мъж на 43 години без придружаващи заболявания, мъж на 52 години с придружаващо сърдечно и друго заболяване  и жена на 53 години с придружаващи заболявания диабет и сърдечно. 

„Оздравелите за тези два дни са 371 души, като общата бройка на преборилите вируса вече е 4285. Под карантина към днешна дата са 4957 лица, а на домашно лечение 3780. По данни на Областната информационна система свободните легла към 13 часа днес са 142 , уточни Областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

Заболеваемост по общини за последните два дни:

Асеновград-44, Брезово-6, Калояново-9, Карлово-31, Кричим-7, Куклен-7, Лъки-2, Марица-25, Първомай-16, Раковски-29, Родопи-38, Садово-6, Сопот-11, Стамболийски-7, Съединение-4, Перущица-7, Хисаря-2, Пловдив- 338

По данни на Спешна помощ за изминалите 48 часа са изпълнени 566 повиквания. От тях хоспитализирани в областта са 14, а 35 са хоспитализираните в гр. Пловдив. Оставени на домашно лечение са 75 души.

Продължават случаи на заразени с коронавирус в детски и лечебни заведения. В ДГ "Незабравка" в Пловдив е заразен учител, не се налага карантина. Дете е заболялело от коронавирус в детската градина в с. Граф Игнатиево, няма да се налага карантина. 

В училище  „Христо Проданов“ Карлово са заболели 2 начални учителки на 3-ти  и 4-ти клас, наложена е  карантина на контактните класове.
 

Медицинска сестра от ДГ „Детелина „в  Раковски е заболяла от коронавирус., под карантина  са  контактните деца и персонал.

В ОУ „Христо Смирненски“ Раковски са   заболели двама  учители в прогимназиален етап но обучение. От 6 ноември-понеделник учебното заведение  преминава на обучение в електронна среда.

В СУ „ Симон Боливар“  Пловдив е  заболял учител, няма да се налага карантина.

Извършват се епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Шишарки

Шишарки

15.11.2020 | 18:02

Затворете училищата!!!!

Отговори
2 3
Пловдивчани

Пловдивчани

15.11.2020 | 17:55

Данка измамка трябва да бъде уволнена. Да се сложи умен и способен човек. Една танцьорка не може да управлява.

Отговори
4 2
мнение

мнение

15.11.2020 | 16:53

Училищата са основният разпространител на епидемията! В другите страни носят маски и чиновете са раздалечени, освен това се правят много повече тестове. Тук мерките са само на хартия и това можете да го видите във всяко училище. Кой дезинфекцира, с какви средства, има ли квалификация за това? Защо не се осигуряват защитни средства на персонала, а те трябва да си ги купуват сами? Защо учителите или директора трабва да решават какво да се прави, а няма общ протокол който да се следва? Защо от казармения режим през пролетта, минахме в другата крайност - всеки да се спасява сам?

Отговори
8 3
КОВИДанка

КОВИДанка

15.11.2020 | 14:47

Политически и управленски провал за некадърната управителка Данка Измамка.

Отговори
9 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?