Следвайте ни

COVID-19 вече зарази 35 милиона, падат мрачни рекорди

viber icon

Пандемията от COVID-19 не се шегува! Случаите на коронавирус в света вече надхвърлиха 35 милиона. Редица европейски страни продължават да отчитат ръст на новозаразените.
 
Унгария, Полша, Словакия и Великобритания удължават ограничителните мерки, а Франция, Чехия, Украйна и Русия регистрираха рекорден брой случаи за денонощие.

В Мадрид и още 9 населени места в района e в сила строга карантина. Според новите ограничения хората не могат да влизат или излизат от града без уважителна причина. Барове и ресторанти трябва да затварят по-рано.

В понеделник французите ще разберат дали Париж и околностите му ще бъдат обявени за зона с най- високо ниво на опасност от коронавирус. Ако това стане, ще бъдат въведени строги ограничения, като затваряне на барове и ресторанти. И там вероятността за въвеждане на по-строги мерки, предизвикват остро недоволство сред обществото и особенно в средите на бизнеса, засегнат от рестрикциите.
 
Близо 17 000 нови случая на коронавирус са потвърдени за ден във Франция - с 5 000 повече от предходните 24 часа. Това е и рекорд от началото на пандемията. Броят на французите в интензивни отделения се стабилизира през последните дни на около 850.
 
Великобритания съобщи за рекордните над 10 хиляди случаи на коронавирус за ден за пръв път от въвеждането на масовото тестване. За денонощие са отчетени близо 12 900 новозаразени. Правителството обясни скока с технически проблеми, заради които някои от случаите тази седмица не са били регистрирани навреме и са влезли в данните за вчера.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?