1939
Следвайте ни

COVID-19 удари Европа! Локдаун за неваксинираните в редица страни

viber icon

Въпреки всички мерки, които се взимат навсякъде в Европа, за да се преборят с COVID-19, заразата настъпва все по-мощно и това може да предизвика отново локдаун.

Консултативна комисия от експерти по пандемията в Нидерландия препоръча налагането на частичен локдаун в страната - първия в Западна Европа от лятото.

Тя натиска правителството да предприеме драстични и непопулярни действия срещу засилилото се разпространение на КОВИД-19, предаде Ройтерс.

За изминалите 24 часа властите са отчели 16 364 заразени - с близо 3700 повече от предходното денонощие, съобщи ТАСС.

Кабинетът на Марк Рюте, който в момента управлява като служебен премиер, се очаква да вземе решение за новите мерки утре,

Много от развитите страни обявиха, че заради ваксинацията локдауни повече не са необходими, въпреки че случаите на заразяване рязко се увеличиха до рекордни равнища.

За миналия месец средната възраст на неваксинираните пациенти с COVID-19 в нидерландските болници е била 59 години, при 77 години на ваксинираните, показват данни на местния Институт по обществено здраве.

Правителството на Австрия увеличи днес заплахите за налагане на карантинни мерки за хората, които не са ваксинирани срещу COVID-19, в момент на значителен ръст на новите случаи в страната, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

"Вече е ясно, че тази зима и Коледа ще има неудобство за неваксинираните", каза канцлерът Александър Шаленберг. По думите му може би е въпрос на дни да се въведе строг полицейски час за неваксинираните.

Австрия предприе редица мерки през последните седмици, за да ограничи разпространението на коронавируса и да насърчи повече хора да се ваксинират.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (14)

Инфофейк

Инфофейк

12.11.2021 | 10:07

Бизнес интереси, маркетинг а не научни основания продават имитиращ продукт протоваксина с подлоста, че закрепеното в съзнание понятие ваксина, значи добро, предпазва, ще приеме несъвършен продукт за панацея. Ваксинираните причиняват възникване на нови мутанти вируси, ваксинираните са суперзаразителите. А коледен локдаун за седмица е ненаучен майтап, нищо не постига в толкова кратко време, локдаун ефект може се очаква за след 30, 40 дни приложение

Отговори
2 1
Идеологията на омразата

Идеологията на омразата

12.11.2021 | 09:18

Изхвърлените от живота не е аналогия с еврейската звезда, никак даже. Екзотичен мит за радикализирани вакси фенове е лъжата епидемия на неваксинирани, защо тогава я лекуват с бустери, нали са защитената част на обществото. Ваксините“ срещу COVID-19 вече не са продукт, който стимулира имунната система на човек да произвежда имунитет към конкретна болест, като предпазва човека от това заболяване. Това определение сега гласи: „Препарат, който се използва за стимулиране на имунния отговор на организма срещу болести“. Ваксери са хората обичащи ваксини прилагащи задължителна ваксинация, всички други, хора, правителства са антиваксери. Съществуват множество причини всичко да бъде ос­тавено постарому и само една-единствена, нещо все пак да бъде променено, че човекьт просто не издържа повече!

Отговори
3 1
Здравчева

Здравчева

12.11.2021 | 07:23

Има си наука, имунитета на преболедували е клетъчен, а ваксините са нищо, то се видя! Половината се разболяха

Отговори
14 3
Лудост

Лудост

11.11.2021 | 23:48

Лудоста и геноцида продължава въпреки доказателствата, че тези препарати не работят. Докато народа не сложи край на това и не вкара хората, които налагат тези лудости в затвора, това няма да свърши. Те ви искат боднати - с кой знае какво...И то боднати постоянно, докато не умрете. Това е тиха световна война.

Отговори
29 10
Къде

Къде

12.11.2021 | 00:23

Къде не работят препаратите да попитам ? Масово случаите са на неваксинирани. Масово страните с висок % ваксинирани имат много ниска смъртност. Как така не работят ? Давай с конкретика.

Отговори
9 21
Стига вече

Стига вече

11.11.2021 | 23:19

Айде вече всеки да се пази както намери за добре! Какви са тези извънредни обстановки за две години?! Допуснахме грешка още миналата година като позволихме на управляващите да ни "пазят от коронавируса" и наложиха извънредно положение. Ако бяха направили една масирана информационна кампания с призив да се пазят възрастните и тези с придружаващи заболявания, но без държавата да се нагърбва или да обсебва правото им да се пазят, всеки да поеме отговорност за защитата си, досега Ковид-ът щеше да е преминал през активното здраво население, и щяхме да сме забравили. Не знам защо държавите решиха, че трябва да ни пазят от от това не особено опасно заболяване с всички възможни средства, голяма част от които са в практиката на тоталитарно-диктаторските режими. Действията на правителствата стават все по-абсурдни и налудни. От няколко месеца демокрацията в Европа е мираж. Тежко ни и горко!

Отговори
34 9
ДА ТАКА Е И ТОЗИ, КОЙТО ЛЪЖЕ Е ГЮРО

ДА ТАКА Е И ТОЗИ, КОЙТО ЛЪЖЕ Е ГЮРО

11.11.2021 | 22:55

Гюро, преболедувалите, ваксинираните и неваксинираните - всички могат да се разболеят и да заразяват. Разликата е, че ваксинираните го изкарват по-леко и умират по-рядко

Отговори
11 24
ДА ТАКА Е И ТОЗИ, КОЙТО ЛЪЖЕ Е ГЮРО

ДА ТАКА Е И ТОЗИ, КОЙТО ЛЪЖЕ Е ГЮРО

11.11.2021 | 22:58

Освен това, някои неваксинирани са го преболедували няколко пъти

Отговори
10 12
Тъпо парче си и лъжливо.

Тъпо парче си и лъжливо.

12.11.2021 | 00:16

Неваксиниран и прекарал болестта изгражда по-дълго траен имунитет от ваксинирания. Защо лъжеш хората, че са прекарали неколкократно. А ваксините имат срок на действие до 9 месеца. Т.е. на приблизително всеки 6 месеца трябва да се подновяват. Да не говорим, че естественият имунитет по-лесно се справя с мутациите. И разберете го това най-после: природата ни е дала уникален метод за защита, благодарение на което сме оцелели хиляди години. Докато дойдоха ония с парите и страхливите повярваха в техните безумия( разбирай ваксини ). Ако си разбрал написаното - добре. Ако ли не - бегом към новата доза ваксинонаркоманче.

Отговори
24 7
Леле

Леле

12.11.2021 | 00:26

Абсолютни глупости отхвърлени поне от няколко месеца си написал. Знае се от много време, че ваксинираните са с по-дълготраен имунитет от изкаралите го. Също се знае, че вируса мутира много агресивно именно в неваксинирана среда. Ако природата ни е дала чуден здрав имунитет, защо умират хора ? Трябва повече да се чете. И то трябва да се четат проучвания и данни , а не личното мнение на Чорбанов, който подкрепя 100% от това, което си написал.

Отговори
5 20
Охо

Охо

12.11.2021 | 08:40

Умират, защото има един природен процес, наречен "естествен подбор"! Благодарение на него видовете оцеляват и се приспособяват към изменящата се среда. Някои си мислят, че може да елиминират този природен процес. Да, ама не. Ваксинацията помага при вирусните инфекции, но не е панацея за всеки! Грубото, невежо и принудително налагане на налудничави мерки за всички, води до стрес, бедност и още по-висока смъртност от други заболявания, неглижирани в момента. А това е рая за фармацевтичните концерни, най-вече американски. Покрай тях намазват политиците и медицинските чиновници, които продължават да изкривяват медицинската наука и практика. Жалко за истинските лекари, които изнемогват в момента.

Отговори
5 1
ГЮРО

ГЮРО

11.11.2021 | 22:40

Някой лъже яко. В посочените европейски страни ваксинираните са над 80%. Защо разпространението на инфекцията НЕ СПРЯ? А, бре? Защото ваксините нито предпазват от заразяване, нито спират разпространението й. Ама сега щели да подгонят останалите десетина процента неваксинирани, повечето от които да изкарали инфекцията и нито могат да се заразят, нито да предават заразата. Евроgейски объркани глАви. Ако бяха послушали експертите от самото начало, короната отдавна щеше да бъде забравена. А сега ще има бустери до Второто пришествие, също толкова безполезни за спирането на инфекцията, но мощно подпомагащи мутиране и създаване на нови, много по-опасни щамове. И понеже всичко това се диктува от специалисти, които би трябвало да знаят тези азбучни истини, значи точно това е била ОСНОВНАТА ЦЕЛ.

Отговори
38 9
Леле

Леле

12.11.2021 | 00:27

Целта на ваксината е да не умират хора и да намалят разпространението до колкото е възможно. Също така ваксините са правени спрямо алфа варианта на ковид, а не делта, който е много по-заразен и устойчив на ваксините. Кои са тия експерти дет тряаше да послушаме ? Мангъров ли ?

Отговори
5 18
КУКУ

КУКУ

12.11.2021 | 08:13

Пак си пропуснал да ис пиеш хапчетата. Да знаеш лекарствата помагат, но ти не си ги взимаш.

Отговори
2 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?