Следвайте ни

COVID-19 уби всеотдаен педиатър в Бургас

viber icon

Коронавирусът погуби всеотдаен лекар от Бургас. Блестящият неонатолог и педиатър д-р Йорданка Караджова, която остана вярна на своите пациенти до последния си дъх, почина на 10 декември в бургаска болница.

Д-р Караджова си отиде на 81-годишна възраст, като през целия си съзнателен живот е била лекар, посветил се на професията си, пише флагман. Целия си стаж тя е прекарала в грижа за бебчетата в Неонатологията на УМБАЛ-Бургас, а след пенсионирането си преди години пожелава да продължи да работи като педиатър в Дома за медико-социални грижи „Вяра, надежда, любов” в Бургас.

Въпреки възрастта си, д-р Караджова работи до последния си дъх. На 3 декември тя влиза в болница, а на 10 декември издъхва от тежки усложнения от Ковид-19, погребана е на 15 декември. Колегите й все още не могат да се примирят със загубата.

„Д-р Караджова беше прекрасен педиатър, неонатолог, който работи до последния си дъх и даваше страшно много за децата. Загубихме изключителен човек и лекар. Страшно ни липсва, тя беше на 81 г., но пожела да работи до последно. Имаше голяма сила в тази жена. Тя бе блестящ педиатър и неонатолог. За нея професията бе призвание”, каза директорът на дома Пепа Ралчева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?