Следвайте ни

Covid-19 с нова жертва: 65-годишен мъж издъхна в село Ясеновец

viber icon

Мъж на 65 години, от село Ясеновец, община Разград, е поредната жертва на COVID-19 в региона. Това съобщиха от Областния кризисен щаб. Пациентът е бил хоспитализиран на 11.06.2020 г. в Отделение "Инфекциозни болести" на Многопрофилна болница за активно лечение "Свети Иван Рилски - Разград" АД.

Той е получил инфаркт на миокарда на 19 юни в 21 часа и 30 минути, след което е починал. Мъжът е бил с редица придружаващи заболявания: захарен диабет, диабетна полиневропатия, хронична сърдечна недостатъчност и мозъчно-съдова болест. 

По информация на директора на Регионалната здравна инспекция в Разград д-р Ася Генева, на 20.06.2020 г. няма регистрирани нови случаи на заболели от COVID-19 в област Разград. Междувременно стана известно за шест нови случая на коронавирус в Разлог. За тях съобщи кметът на общината Красимир Герчев. Сред новозаразените има медицинско лице и дете. Всички новозаразени са свързани със заразената учителка от детска градина номер 5 в града, при която беше установен коронавирус. От взетите двадесет и четири проби на деца, персонал и учители, шест са положителните, посочва Красимир Герчев в свое съобщение. Той допълва, че всички новозаразени са в добро състояние и без симптоматика. Те са карантинирани, а Регионалната здравна инспекция в Благоевград е уведомила личните им лекари. През следващите две седмици ще продължи тестването на контактните лица. Детската градина, в която има случаи на коронавирус няма да работи, посочва още Красимир Герчев. Градоначалникът отбелязва, че болестта не е отминала и призова жителите и гостите на общината да не омаловажават мерките за безопасност.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?