Следвайте ни

COVID-19 превзе резиденцията на папа Франциск във Ватикана

viber icon

Светия престол съобщиха, че Жител на резиденцията във Ватикана, в която живее и папа Франциск, е дал положителен тест за COVID-19, съобщиха от пресцентъра на Светия престол.
 
Лицето е временно преместено от резиденцията "Каза Санта Марта" и е поставено в изолация. Всеки, бил в пряк контакт с него, също е в процес на изолация, съобщава "Католик Уорлд Рипорт".
 
Пациентът засега е асимптоматичен. През последните дни три други положителни пациенти сред жителите на града-държава са се възстановили.
 
Папската швейцарска гвардия съобщи на 15 октомври, че общо 11 нейни членове вече са с COVID-19. Армията от 135 войници казва в изявление, че "незабавно е уредена изолацията на новите случаи и се извършват допълнителни проверки".
 
Папа Франциск се срещна на 17 октомври с членове на карабинерите, националната жандармерия на Италия, които служат в компания, отговорна за район близо до Ватикана. Той им благодари за работата по опазването на района на Ватикана по време на събития с поклонници и туристи от цял свят.
 
Папа Франциск отбеляза също, че всяка сутрин, когато влиза в кабинета си, той отива първо да се помоли пред изображението на Дева Мария, а след това поглежда през прозореца към площада "Свети Петър".
 
"И там, в края на площада, ви виждам. Всяка сутрин ви поздравявам от сърце и благодаря", каза той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?