Следвайте ни

COVID-19 прати Славчо Атанасов в болница с двойна пневмония

Спас Гърневски и Александър Държиков се лекуват у дома

viber icon

Депутатът от Обединени патриоти и бивш кмет на Пловдив Славчо Атанасов е настанен за лечение във ВМА – София, след като на 1 декември даде положителен тест за COVID-19.

„В първите дни, когато направи проба, беше сравнително добре, с малко неразположение, но температурата продължи да се задържа  на 37, 5 градуса. Джипито каза, че ако не спадне, трябва да се изследват на скенер белите дробове. Оказа се, че е двойна пневмония, и решихме да го закараме в София”, обясни съпругата на народния представител Елена.

„Животът е борба и аз ще се преборя. Добре е, че медиците се грижат и са много внимателни”, не губи кураж Славчо. Любимата му спътница Елена е без симптоми, а тестът й е отрицателен.

Спас Гърневски, депутат от ГЕРБ и също бивш кмет на Пловдив, завчера е изписан от болница след лечение от коронавирус. Както „Марица” писа, народният представител беше настанен в „Пълмед”. 

Гърневски изкара двустранна пневмония,  придружена с други заболявания, включително с диабет. Десет дни лежа в „Пълмед”. До 16 декември е в карантина и до Коледа – в болничен, въпреки че няма температура и се чувства сравнително добре.

„Сърдечна благодарност и поклон на целия екип на д-р Любомир  Сапунджиев - на лекарите, на медицинските сестри и санитарките, които денонощно се борят за живота на хората. Този екип прави чудеса. Винаги съм мислил, че изкуството е да създадеш хубава опера, спектакъл или роман, но сега знам – най-голямото изкуство е да спасиш човешки живот. Бог да ги пази”, признателен е Спас Гърневски. Той сподели, че за тези дни е видял много тежки случаи, но медиците към всеки пациент се отнасяли с грижи и внимание. В стаята били настанени трима  - освен него работник и шофьор,  все сериозни мъже горе-долу на една възраст, които си допаднали.

„Призовавам всички да се пазят, защото всеки ден може да поднесе еприятна изненада и да ти обърне целия живот”, съветва Гърневски. 

Председателят на Общинския съвет Александър Държиков, който 11 дни се лекува от COVID – 19 в „Пълмед”,  се възстановява вкъщи. „Под домашен арест съм до края на седмицата и след това отивам на работа”, бодро казва Държиков. Дори и от разстояние съветникът изглежда на бойна нога, готов да действа. Споделя, че активно преглежда материалите за предстоящата сесия, поддържа онлайн и по телефона контакти с колегите  си и с кмета Здравко Димитров, слушал е  коментарите на съветниците в  постоянните комисии онлайн. Радва се, че и неговият колега - съветник от ГЕРБ Иван Вичков, също лекуван в болница, е добре.

И Александър Държиков  е изключително  благодарен на медиците за професионалното и човешкото им отношение към пациентите. „Бях при много добър екип - на д-р Сапунджиев, всички са перфектни спрямо пациентите ”, подчертава шефът на Общинския съвет.  В болницата бил приет с температура и силна кашлица , след като няколко дни преди това се почувствал не съвсем добре и си направил PСR тест. Рентгенът показал, че има двойна пневмония и в първите пет–шест дни се наложило да си слага кислородна маска, докато нивото на кислород  се повиши. 

За един ден Александър Държиков  се разминал с кмета Здравко Димитров, който тъкмо се прибрпа от същата болница в дома си и вече е във форма на работното си място.  „На 21 декември  ще сме на сесията при задължителните противоепидемични мерки”, зарича се  председателят на местния парламент. И убедено препоръчва на всеки да спазва правилата, а като започне ваксинирането, да не го подценяваме.

 

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (23)

Истинатаедруга

Истинатаедруга

10.12.2020 | 03:33

Не съм съгласен с теб.Този вирус не признава социален статус.Всички с под ножа.

Отговори
2 0
Кдкд

Кдкд

09.12.2020 | 21:45

Не се притеснявайте за тях жертвите на вируса са 90% социялно слаби

Отговори
1 1
До тотев-нали ,от психиатър

До тотев-нали ,от психиатър

09.12.2020 | 06:53

Иване,до толкова ниско ли падна.?Спри да се друсаш и пиеш зверски ,че мозъка съвсем ти се е изпържил.Ковида не ме притеснява,че и ти ще го караш,както и всички други.Притеснява ме ,че ще отключиш някоя шизофрения,олигофрения или не дай-Боже кретенизъм.Тебе злобата също те съсипва.Помниш ли как се подиграваше на Славчо ,че не бил болен ,а се прави на геройй.Това само болен мозьк може да измисли.Не си влияй допълнително на отежнената си карма от многото престъъпления,които извърши.

Отговори
24 0
Нали

Нали

08.12.2020 | 23:58

И такааааа, да се върнем отново на въпроса. КОЛКО ПЪТИ МАРИЦА ПРЕЗОВАХА ЧИТАТЕЛИТЕ СИ ДА СПАЗВАТ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ???? КОЛКО ПЪТИ МАРИЦА ИЗКАЗАХТЕ БЛАГОДАРНОСТ НА ДОКТОРИТЕ И ХОРАТА НА ПЪРВА ЛИНИЯ С ВИРУСА?????

Отговори
3 3
Георги М.

Георги М.

08.12.2020 | 23:04

Оздравявай бързо и безпроблемно, приятелю. Стискам ти палци.

Отговори
25 4
Панчев

Панчев

08.12.2020 | 21:24

Славчо, приятелю, няма да се даваш. Преминал си къде по-тежки изпитания! Бързо оздравяване.

Отговори
21 4
Нали

Нали

08.12.2020 | 23:51

Е, загубата на три последователни избора за кмет, не може да се каже, че е тежко изпитание!

Отговори
6 24
д-р Илиева

д-р Илиева

08.12.2020 | 21:21

Славчо ще се оправи, Бог ще му помогне. Аз лично знам за стотици случаи, в които е тичал по пловдивските болници да помага на непознати хора, които се обръщат към него за помощ. И сметки е плащал, и пациенти е посещавал и наблюдавал, друг политик не ми е известно да е правил такива жестове.

Отговори
26 4
Петър Кичев

Петър Кичев

08.12.2020 | 21:17

Дръж се, Славчо! Много хора сме с теб!

Отговори
31 4
сем. Филипови

сем. Филипови

08.12.2020 | 21:17

Бързо оздравяване, г-н Атанасов!

Отговори
24 4
Манев

Манев

08.12.2020 | 21:13

Ей, злобарски герберски троляци! Ковидът да ви натръшка всичките в мазата на хотел Империал! Малоу мници!

Отговори
4 7
Нали

Нали

08.12.2020 | 23:49

Мазнев, не мислиш ли, че носиш лоша карма на Славчо ви Атанасов с това калнене?

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?