COVID-19: Пикът на заразата идва до седмица в България

Страната ни сред първите в света, които ще се справят с коронавируса

Анализ на Института за здравни показатели и оценка (IHME), базиран на статистическите данни, получени от страните, които се борят с коронавирус пандемията, показва поводи за оптимизъм в България. На базата на разпространението на COVID-19, от Института смятат, че пикът в заразената ще дойде у нас на 18 април.

Според анализа, страната ни към момента разполага с 19 973 легла, готови да приемат болни от вируса, но голяма част от тях може изобщо да не влязат в употреба. Изчисленията на института за здравни показатели и оценка показват, че в деня на абсолютен пик на COVID-19 в страната ни ще има нужда от общо 865 легла за болните.

Подобна ще е ситуацията и при респираторите. Към момента у нас има малко над 850 машини за обдишване в готовност. Ако обаче статистическата тенденция у нас се запази – между 18 и 22 април (когато се очаква да имаме най-много заразени) не повече от 87 души в България ще имат нужда от респиратори.

Данните от страната ни сочат, че евентуалната смъртност у нас също ще остане ниска, макар и България тепърва влиза в „опасната зона“. Така според модела на Института за здравни показатели и оценка, смъртните случаи в следствие на COVID-19 ще нарастват постепенно в следващите дни, за да стигнат пиковата си прогнозна стойност за страната ни от максимум 11 починали в рамките на 24 часа.

В „опасната зона“ на вируса страната ни ще остане средата на месец май. Последният смъртен случай, причинен от коронавируса пък се очаква да бъде около 17 май. Според анализа COVID-19 ще вземе общо 228 жертви в България.

За сравнение най-сходната с България страна от Европа по брой и гъстота на населението – Австрия ще регистрира общо над 400 смъртни случая причинени от коронавируса.  В Румъния пък те смъртността ще достигне 774 души.

Като най-проблемна страна според Института за здравни показатели и оценка се очертава САЩ. Анализът показва, че зад океана вече са в пикът на заразата и здравната система практически не издържа. Америка към момента има нужда от допълнителни над 12 600 легла за болните от COVID-19. Още по-сериозен е недостига на респиратори в страната – малко над 8000 не достигат. Заради това в САЩ се очаква смъртоносните случаи причинени от коронавируса да надминат 60 000.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
9 коментара
Филибелиян

Филибелиян

12.04.2020 | 21:57

Всеки от нашите "гении" прави прогнози за това кога ще настъпи "пика", но никой не споменава по какви критерии са измъдрени.

Отговори
5 3
ГРАО и погребалните бюра ДА КАЖАТ

ГРАО и погребалните бюра ДА КАЖАТ

12.04.2020 | 19:13

Официалната "статистика" е полит-коректна стъкмистика от Генералисимуса в Президиума, убеждаваща ни колко МАЛКО УСИЛИЯ от крадливите ни управници са достатъчни; НИКАКВИ РАЗНОСКИ няма нужда (но дарявайте още!); зареждането със защитни средства и МАСОВИ ТЕСТОВЕ (както корейците надхитриха Вируса веднага след заразената християнска църква!) се отлагат за ...след погребенията. Диктатура! Глоба х25 пенсии! Забрани! Тормоз! ОФИЦИАЛНИТЕ СВЕДЕНИЯ ГЕНЕРАЛИСИМУСЪТ -СКРИТ ЗАД БАТАРЕЯ ТЕЛЕФОНИ- ГИ ЧУВА И ПРЕПОВТАРЯ ОТ ОФИЦИАЛНИТЕ МОРГИ И БОЛНИЦИ, ВМЕСТО ОТ ПОГОЛОВНИ ПРОВЕРКИ НА НАСЕЛЕНИЕТО за изолиране на асимптоматични носители ПРЕДИ признаци и заболяване. А В БОЛНИЦА и "на доктор" всички Будали разбраха, че да идеш със тоя тип Вирус на който никой на света не му знае цаката е БЕЛЯ работа, там е заразата. Само някои съпътстващи пневмонии ги лекуват; а с дихателна машина на умирающия просто му облекчават ...отпътуването. ЗА ПО-ЛЕСНО НЕ "ЗАБЕЛЯЗВАТ" БОЛЕДУВАЩИТЕ ВКЪЩИ И ТАМ УМРЕЛИТЕ. Репортажи всекидневно от ...погребалните бюра, както и от службите ГРАО /=ЕСГРАОН и пенсионни щяха да допълнят картината, а не само служебните Болнични недомлъвки. Корейците доказаха, че ПАНдемия се спира ПРЕДИ да стигне до болничния праг: https://www.youtube.com/watch?v=BE-cA4UK07c ЧЕ СРАВНЕНО СЪС ЗАГУБИТЕ ОТ ТОТАЛНА БЛОКАДА всякакви "разноски" по масово тестуване на асимптоматични носители ПРЕДИ да заболеят; както и по защитни "скафандри" за медицинските самоубийци СИ СТРУВАТ ПАРИТЕ.

Отговори
5 2
Ачо

Ачо

12.04.2020 | 18:54

Тоя смешен институт предвиждаше 303 жертви преди два дена сега са 228, всеки ден му се сменят числата, познава колкото ванга...

Отговори
5 2
Марина

Марина

12.04.2020 | 18:53

Пикът беше януари и февруари тук когато още не се говореше са короната. Тия ще изкарат, че благодарение на тях не сме болни. че то сме си намаляли достатъчно, тук от нас и короните не се интересуват. Тук хората си изпомряха през годините... Дребни сме за големите разпоредители на света

Отговори
8 6
IHME

IHME

12.04.2020 | 18:42

Институтът за здравни показатели и оценка е създаден през 2007 г. и финансиран от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Глашатаите му са обикновени масони, в служби и правителства, и кръстоносци, Малтийски орден в медицината, или инак казано едните всичко вършат, нищо не знаят, другите всичко знаят, нищо не вършат, и двата вида са развейпрах, колкото повече им отмерваш, толкова по-малко ти дават срещу това. За масонска служба се отказваш от Бога, после ги изпитват винаги ли се подчиняват

Отговори
4 3
Събудете се Зомбита

Събудете се Зомбита

12.04.2020 | 18:26

Чул Боко неква жена да разправя на пазара,че ще дават трильони от ЕС за умрели от вирус и карантина и решил да надмине Гоце триперо дето изкопа гьола в Беляне и купи тръби с парите на КТБ за Южен поток-Големио шлем!Голема далавера!Ама не чул,че БГ я няма у списъка!Турил си маска и се наредил да чака.Дошъл му реда,но Меркел го познала и рекла:я Барба Ганю се скрил ,но потурите и цървулите си не сменил и далаверка чака. Пари за теб нема,била му тояга по гъзо и го пратила на село компири да копа щот и едно време Германците били по хотелите,а шумкарите у шумата и мандри обирали!!!

Отговори
6 3
Акъл

Акъл

12.04.2020 | 18:14

Калин калинов ще спре нируса с тяло

Отговори
1 2
Събудете се Зомбита

Събудете се Зомбита

12.04.2020 | 18:09

Прeди гoдини eднa шaйкa oт БAН изкуфeли кумaняги нaчeлo c Ивaн Aнгeлoв рeши туризъм дa рaзвивa,oбрaхa нaрoдa и зaляхa бeтoн пo курoртитe!Ceгa другa шaйкa милициoнeри oт Cимeoнoвo рeшихa,чe щe e пo лecнo Мeркeл дa ги хрaни,пo лecнo e кaтo прeдцитe cи шумкaритe мaндри дa грaбят и cтрoят кумaнизъмa.Имaшe eдин гeний,титaн нa кумaнизъмa Любeн Кoрнeзoв кoйтo oт трибунaтa нa пaрлaмeнтa зaяви:"Cрeдcтвaтa зa прoизвoдcтвo нe трябвa дa пoпaдaт в ръцeтe нa тoя кoйтo мoжe щoт нe мoжeм дa гo кoнтрoлиeaмe"!И oтдeл кaдри ДC нa БCП ce рaзвихри и нaзнaчи нoвитe кaпитaлиcти милициoнeри c пo eдин мoзъчeн гaнглий мeжду ушитe икoнoмикa дa рaзвивaт..... и т.н.т.

Отговори
7 3
Гост

Гост

12.04.2020 | 18:06

Нали уж хамериканците казаха на 24-ти щяло да бъде! Айде да се разберат един път завинаги, че и бат тиква се обърка...

Отговори
8 3

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?