Следвайте ни

COVID-19 не пожали и шефа на Общинския съвет в Пловдив

viber icon

COVID - 19 не пожали председателя на Общинския съвет Александър Държиков. Той няма да води предстоящата  сесия, защото се е изолирал, след като  тестът се оказа положителен.

"В петък  вдигнах температура. Веднага се изследвах , останах вкъщи, и след като разбрах, че резултатът е положителен, веднага предприех мерки. Обадих се на всички колеги и познати, с които съм бил в контакт.

Според указанията на РЗИ - Пловдив трябва да спазвам 14-дневна карантина. Съветвам хората да не пренебрегват предпазните мерки и да се пазят", препоръча Държиков.

Шефът на Общинския съвет обясни, че за сваляне на  температурата взима парацетамол, личният лекар му е предписал антибиотик, продължава да пие витамини. Температурата е спаднала, чувства се сравнително добре и твърди, че  е много важно веднага, още в началото  на заболяването да  започне лечението.

Александър Държиков  подчерта, че заседанията на комисиите се правят онлайн, включително и последното, което проведоха в петък. Недоумява къде би могъл да пипне коронавирус при положение, че в Общинския съвет  стриктно се спазват необходимите правила - дезинфекция, дистанция, маски.

Служителите работят по един - максимум  по двама в кабинети. В последните две седмици не е имало сесия.

"Слагах си маска, редовно взимам витамини, не ходя по заведения и пак съветвам хората  да бъдат предпазливи", допълни общинският шеф.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?