2374
Следвайте ни

COVID-19 глобално стихва, в Европа новите случаи растат

viber icon

Случаите на коронавирус в глобален мащаб продължават да намаляват. Това показват данните на Световната здравна организация. Във всички региони по света се отчита намаляване на заразяванията. Не е така обаче в Европа, където се отбелязва увеличение на новите случаи.

Италия въведе задължителен здравен пропуск за всички работещи. Мярката засяга 23 милиона служители, както в обществения сектор, така и в частния. От днес всеки работник, който не представи такъв документ, ще бъде временно освободен от работа, без да получава заплащане. Много италиански пристанищни работници излязоха на протест срещу задължителното въвеждане на здравен пропуск.

„Чувствам се като човек, който е бил лишен от първото право на човешкото същество, това да работиш. От 16-годишна винаги съм си изкарвала заплатата, първо за родителите ми, а сега за съпруга и сина ми. Сега държавата ми казва, че вече нямам право да работя. Италия беше държава, основана на работа, а сега вече не е”, смята Флавиа Борела.

От днес тестовете за коронавирус във Франция вече не са безплатни за неваксинирани пълнолетни. Те ще трябва да плащат между 22 и 45 евро, за да си направят тест. Безплатни остават тестовете за ваксинирани пълнолетни граждани, както и за всички под 18 години. Френското правителство въведе мярката като допълнение към COVID сертификатите, които се изискват в страната от лятото.

Редица страни от Европейския съюз изпратиха лекарства и медицинско оборудване за лечение на пациенти с COVID-19 на Румъния. Доставките се координират от Еврокомисията. Северната ни съседка се сблъсква с увеличение на новите случаи сред преобладаващо неваксинираното си население. Само около една трета от пълнолетното население на Румъния е ваксинирано с поне една доза ваксина. По официални данни от тази седмица над 70% от потвърдените случаи са при неваксинирани хора, както и 93 процента от смъртните случаи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ама как мозе

Ама как мозе

16.10.2021 | 14:36

Нали сме най-боцнати

Отговори
1 0
Дам

Дам

15.10.2021 | 22:18

Скед две седмици, ще трябва да пращат и нас, както вървим нагоре.

Отговори
0 0
Куцук Куцук

Куцук Куцук

15.10.2021 | 22:13

Интересуваме лично Африката бе Дайте Африката Или там стъкмистиката ви не върви Щото нема кък да пишете че там умират повече от глад отколкото ГРИП

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?