Следвайте ни

Чужденец докара Делта вируса под тепетата

viber icon

Чужденец, пребивавал в Пловдивско, е един от заразените с делта варианта на COVID-19. Става въпрос за гражданин на Тунис, който най-вероятно е пипнал индийския щам, преди да дойде у нас. Той е регистриран с положителен тест на 21 юни, като е посочил адрес в областта. Това става ясно от справка на здравното министерство къде са засечени случаи на считания за най-заразен вариант на коронавируса, който проникна и у нас. В Националния център по заразни и паразитни болести вече се пращат 10% от всички положителни тестове, за да може чрез целогеномно секвениране да се установи разпространението у нас на най-новите и опасни варианти на ковид. При последната пратка в НЦЗРБ са били анализирани 81 клинични проби. 

При 79 от тях са били установени вирусни варианти с повишено значение за общественото здраве, като 57 от тях са били ​алфа (британският щам), а 22 - делта вариант. При предишното изследване болните с индийски щам бяха почти 50 на сто. Към момента най-много заразени с новия вариант на коронавирус са в столицата, следвани от Бургас. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Обонго

Обонго

15.07.2021 | 14:55

Пловдивчанки са дашни и евтини разпоретини, знаем ги в чужбина!

Отговори
0 0
Димитър Цветков

Димитър Цветков

15.07.2021 | 12:04

Как го докара като се правят тестове и куп други неща и как са го допуснали да влезе в България.Някой или лъже или някой не си е свършил работата или пък и двете.

Отговори
6 0
Дуков

Дуков

15.07.2021 | 09:50

Да се намери и да се ликвидира на пл.Централна поща - публично пред погледа на всички,след което всички учащи мургаляви чавета да си учат в собствените си държави.България не желае повече чужди студенти да пребивават у нас.

Отговори
3 2
Уха

Уха

15.07.2021 | 07:40

Честито! Пак махайте меркиге! На този прост народ само вила на врата,иначе няма да стане! Заради пътувашите тъпани,наесен ще бъде весело.

Отговори
13 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?