Следвайте ни

Чудо в Пловдив! Без заразени ученици и медици днес

viber icon

Към днешна дата на територията  на Пловдивска област има  регистрирани 26 нови случая на COVID-19. В Националната информационна система данните за града и региона са за общо 1742 заразени.  

„От новодиагностицираните няма  медицински лица и ученици. През изтеклото денонощие няма починали пациенти с COVID-19. Хоспитализирани са 5 души, като един от тях – жена на 61 г. е в по-тежко състояние. Общо болните в отделенията с потвърдена диагноза са 63, от тях 6 са на интензивно лечение. Към днешна дата свободните легла в отделенията за коронавирус са 134, а интензивните са 29“, уточни областният управител и председател на ОКЩ Дани Ка-назирева.

По данни на РЗИ под карантина в областта са 408 лица. На домашно лечение  са 299 лица. От новорегистрираните случаи най-много са в Пловдив -22,  а в общините Асеновград, Марица, Хисаря и Родопи има по един.

Регистриран COVID-19 в  учебни заведения през изминалите 24 часа:

На 30 септември 2020 г. е диагностициран преподавател  от ОУ „Св. Климент Охридски“ в с. Скутаре, община Марица. Под 14 дневна карантина е заболялата учителка и 16 деца от първи клас, карантинирани като контактни, за което от Щаба съобщиха още вчера.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?