Следвайте ни

Чудо с ваксините! 20 пъти повече антитела, намаляват двойно заразата

viber icon

Големи надежди за ваксините срещу COVID-19 даде първото научно проучване от техния ефект, проведено сред 102 души в Израел. Доброволците са минали и двете фази на ваксиниране с продукта на "Пфайзер Бионтек".

Лекарите наричат резултатите много по-обнадеждаващи и от най-смелите прогнози. Повечето пациенти са има от 6 до 20 пъти повече антитела сравнение с пациенти, прекарали коронавируса в най-свирепата му форма.

Това означава, че това количество антитела се справя с лекота с атаката на гадината и пази здравето на човека напълно. 

Слабо количество антитела са създали организмите само на двама пациенти, като единият е с доста лоша имунна система. Потвърждават се резултатите за над 95 процента ефективност. 

Другият голям въпрос е успява ли ваксината да спре разпространението на вируса? Тоест, заразеният не може да се разболее, но продължава ли да е опасен за околните.

Тук категоричен отговор не може да бъде даден при толкова кратък срок на изследвания. Но първите данни са повече от обнадеждаващи.

Според израелските специалисти ваксината на "Пфайазер Бионтек" намалява близо два пъти разпространението на вируса.

Подобен е резултатът и на британски учени, изследвали резултатите на "Астра Зенека". Но и на Острова подчертават, че сроковете са твърде кратки, за да има доказани научни резултати.

Същото важи и за продължителността на имунитета, който създават ваксините.  

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (14)

Защо...

Защо...

19.01.2021 | 23:33

...Само положителните неща се изтъкват? Защо не се споменава нищо за израелския равин, който хич положителни неща не говори за някои ваксинирани вече? Защо не се споменава нищо и за двамата медици от Хасково заразили се след като са били ваксинирани? Ваксинацията не е обезателно имунизация.

Отговори
5 1
Изкукалия КУКУ се изкука

Изкукалия КУКУ се изкука

19.01.2021 | 20:09

Аве ти найстина си уникален екземляр Цяла година един и същ текст да изкукаш Този текст твойте работодатели от Тел Авив ли ти го пратиха или ти сам си го измисли за да покажеш пред тях че заслужаваш трисете сребърника Във второто не вярвам защото си личи по индигото че си пълен ръб Дали са ти го Папагал изкукал Както са ти дали и трийсете сребърника Юда

Отговори
1 0
Тома (който не вярва):

Тома (който не вярва):

19.01.2021 | 19:13

Да, бе... те затова в Израел чупят рекорд след рекорд по новозаразени!

Отговори
5 1
КУКУ

КУКУ

19.01.2021 | 20:06

Изчакай още 1 месец и говори тогава пак. Да не забравиш?

Отговори
0 6
Брей Богоизбрани Проклети са от Бог

Брей Богоизбрани Проклети са от Бог

19.01.2021 | 19:01

Да започнем да бройм все хубавци все Богоизбрани Ленин Берия Троцки Абрамович Максуел Майкъл Чорни Бил Гейтс Да продължавам ли Родшилд и цялата им свинска банкерска сволач Ами да не забравяме Де Израели гробокопача на България в Ньойския договор Това ли са Богоизбраните Все проклети Егати избраните Избрани за да се казва на Човеците че не трябва да живеят като тях Че ще трупат грехове Че ще бъдат проклети Юди

Отговори
5 1
Граматиков

Граматиков

19.01.2021 | 18:46

А нещо източник на новината, провелия изследването? Или всичко е дело на Ивайло?

Отговори
6 0
ГЮРО

ГЮРО

19.01.2021 | 18:43

Тоя, който пише такива глупости, не е наясно, че такава пресилена реакция може да доведе до цитокинова буря и летален изход на ваксинирания. Особено ако е по-възрастен. Може би точно това е причината за умрелите 55 души в САШ и вече 29 в Норвегия. Спасиха ги завинаги от Ковида.

Отговори
8 2
КУКУ

КУКУ

19.01.2021 | 18:34

Тези, които сега пишат срещу ваксините са СЪЩИТЕ тези, които миналата година обясняваха как вирус всъщност нямало, всичко било манипулация. Нека да си припомним част от тъпотиите, разпространявани от малоумниците по темата Ковид: Първо нямало вирус, всичко било измама. После имало, ама не бил опасен в сравнение с други заразни заболявания (времето когато пускаха едни сравнителни таблици за смъртността от други заболявания. Kато минаха 100 000 починали от Ковид тия таблици изчезнаха). До лятото всичко щяло да изчезне. Всичко било с цел да ни чипират чрез ваксините. Всичко било, за да отвлекат вниманието от въвеждането на 5G-технологията. През 2009 г. умрели 4000 души от свински грип в България за един месец. Ние сме били защитени, защото от времето на комунизма масово се ваксинираме с БЦЖ. Заразявали се само цигани. Заразявали се само известни хора. Само учители се заразявали. Плащали на хората да се пишат с Ковид. По 1800 лв. давали. Нарочно не правили аутопсии, за да не се разбере, че няма вирус. Цялата работа била заради парите на ЕС, всичко щяло да приключи след срещата за разпределението на парите в средата на юни. Всичко било затова да печелят от продажба на маски. Маските били, за да ни накарат да мълчим. През лятото нямало никакви заразени. През 2020 нямало да има повишение на смъртността в България – тоест проблем няма. От Ковид умирали само старци от 70 години нагоре. Ако било толкова опасно защо се заразявали толкова много медици. Всичко щяло да приключи след изборите в САЩ. До месец-два всичко приключвало, защото вече сме близо до груповия имунитет. Да видим какво още ще измислят болните мозъци до края на епидемията.

Отговори
6 11
Аве Глупак

Аве Глупак

19.01.2021 | 18:33

Ти беше там или ти казаха За такива иМцебили като теб Щъркелите разнасят децата Нали Защото мамка ти така ти е казала А иМцебилите еврейски ич не ме интересуват Ако ще и атомна бомба в онова място където Слънцето не ги огрява да си заврът

Отговори
7 1
До продължава

До продължава

19.01.2021 | 18:03

Те евреите са най простите и глупави и за това първи в слвета и масово цялата им държава се ваксинира нали? Аман от коментатори ГЛУПАЦИ!

Отговори
4 8
Юди Що щете от Юди

Юди Що щете от Юди

19.01.2021 | 17:56

Ние 2020 години от новото летоброене водим борба с еврейската подлост двуличие лакомия измама мързел Накратко казано с Юди С ционисти С човекомразци Но иМцибилите еврейски от Мекица не минава ден да не ни осведомят кво ставало в Израел В тази разбойническа територия По делата ще разпознавате Юда Тъй ни е научил Господ Юда е сред вас и само по делата ще го разпознаете Те ви Юдите от Мекица

Отговори
4 6
Еврейският народ

Еврейският народ

19.01.2021 | 18:28

Е Божи народ. Не бъркай няколко вредни типа с целият народ. Не можеш да сложиш всички на равно.

Отговори
2 4
Както и не всички

Както и не всички

19.01.2021 | 18:32

Българи са измамници като тия дето ни управляват вече повече от 25 години. Има и нормални трудови хора. Така е със всички народи

Отговори
3 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай