Следвайте ни

Чудо, баба на 116 години пребори COVID

viber icon

116-годишна жена в Турция е оцеляла от COVID-19, според сина й, което я прави един от най-възрастните пациенти, победили болестта. Айше Каратай вече е преместена в нормално отделение, каза нейният син Ибрахим Каратай пред информационната агенция Демирйорен.

„Майка ми се разболя на 116 -годишна възраст и остана в интензивното отделение три седмици ... Сега здравето й е много добро и тя се подобрява“, каза той.

Френската монахиня сестра Андре се възстанови от COVID-19 през февруари, дни преди 117-ия си рожден ден. Тя е вторият най-възрастен жив човек в света.

Айше, от Емирдаг в Афьонкарахисар, западна Турция, беше лекувана в градската болница Ескишехир, след като се разболя и даде положителен тест за COVID-19 миналия месец.

Ибрахим каза, че е получила само една доза от китайската ваксина Sinovac, преди да се разболее, като добави, че вероятно е била заразена от член на семейството.

„Може би, ако беше получила втората доза от ваксината, щеше да се възстанови по-лесно“, каза той и добави, че някои други хора от Емирдаг са имали вируса, но тези, които не са били ваксинирани, сега са в интензивното отделение. „Ваксинираните се възстановяват, без да бъдат хоспитализирани“, каза той и благодари на болничния персонал за грижите за майка му.

Айше е родена по време на Османската империя, когато точните дати на раждане рядко се записват официално.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

система

система

06.09.2021 | 08:36

В Турция явно имат здравна система и лекуват хората, за разлика от тук, където всички се карат кой колко пари да вземе над заплатата!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?