Следвайте ни

Чрез „Марица“: Пенсионери от Брезово благодарят на всички на първа линия в борбата срещу COVID-19 ВИДЕО

viber icon

Група пенсионери от Брезово написа благодарствено писмо до всички на първа линия и положените грижи за оцеляване на нацията в условията на COVID-19, като ги нарича героите на нашето съвремие. Възрастните хора потърсиха съдействие за гласност чрез „Марица“. Инициативен комитет организира днес кратко тържество пред пенсионерския клуб в Брезово, а бившата учителка Верка Димитрова изчете писмото пред събралите се хора. Те спазиха изискванията за събиране на не повече от 10 човека и необходимата дистанция. Публикуваме писмото без съкращения:

„От името на пенсионерите от Община Брезово отправяме най-сърдечни и хиляди Благодарности към съвременните герои от Третата световна война, които воюват с невидимия жесток световен враг, за да опазят народа си от масова смърт. 

Хиляди Благодарности към премиера Бойко Борисов и цялото правителство, които с ежедневните си действия и с най-бързи от целия свят, светкавични и адекватни мерки изпълняват великата си цел: Да не допуснат масова смърт, да опазят живота и здравето на народа си.

Сърдечни Благодарности към лекарите, медицинските работници, които денонощно рискуват собствения си живот, за да спасяват нашия.

Хиляди Благодарности към Националния оперативен щаб начело с ген. Венцислав Мутавчийски, които с професионалните си мерки воюват да спрат пътя на вируса до нас. Които ежедневно се радват на възхищението и обичта на народа, но понасят и унижения от неблагодарници. Въпреки всичко не спират да воюват денонощно, за да спасят живота ни.

Благодарности към полицаите, които се борят, рискувайки живота си с недисциплинирани приносители на болестта.

Сърдечни Благодарности и към дарителите, които отделят от малките си пенсии и заплати и към тези, които даряват милиони левове, за да спасят живота на народа си.

Колко актуални са и днес думите на великия поет Христо Ботев, целия свят се убеди , че е така:

„ Какви е деца раждала, 

раждала, ражда и сега

българска майка юнашка

какви е момци хранила,

хранила, храни и днеска

нашата Земя хубава.“

Вирусът не подбира бедни, богати или пък кой от коя политическа сила е, за да го порази. 

Затова ние пенсионерите от Община Брезово, призоваваме целия български народ да се обедини и подкрепим героите на нашето съвремие и да победим“.

 

Благодарим Ви!

 

Инициативен комитет: Димитър Цветков, Румен Дойчинов, Стоянка Стоилова, Мария Костанева

 

 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?