Следвайте ни

Читателка на „Марица“: В болница „Св. Георги“ спасиха съпруга ми, благодаря!

viber icon

В Деня на българския лекар - 19 октомври, искам да изкажа своята най-голяма и сърдечна благодарност към медиците от Клиниката по анестезиология и активно лечение (КАИЛ) в УМБАЛ "Свети Георги"-Пловдив!, написа до "Марица" нашата читателка Нели Иванова. Нейният съпруг Добрин Иванов победи в битката с коронавируса. 

"Там работят медици с големи сърца и изключителни професионалисти. Те направиха и невъзможното и успяха да спасят и излекуват напълно моя съпруг. Той беше сред първите случаи в Пловдив с COVID-19. Беше хоспитализиран в КАИЛ през месец април, а битката с опасния вирус там продължи два месеца и седем дни. Изключително сме благодарни на нейния ръководител проф. д-р Чавдар Стефанов, на лекуващия лекар д-р Костадин Чифлигаров, който е номиниран за Лекар на годината, на доц. Георги Павлов и д-р Васил Шишманов. Благодарим и на  д-р Веселин Давчев за отношението, които ни показа. Те са изключителни хора, с големи сърца и човещина и водиха битката с коронавируса без никакъв страх", пише Нели Иванова.

Лекуващите лекари успели да се справят и с усложненията в резултат от възпалението на миокарда на сърцето на съпруга на г-жа Иванова.

"Вечно сме им благодарни за това, което направиха. Те са създали модерно оборудвано  отделение за болни от коронавирус, спасиха и продължават да лекуват много хора. Нека всички хора да разберат какви изключителни професионалисти и човеци спасяват пациентите в Пловдив, а не само да се отрича, че няма коронавирус. Пловдив е сред градовeте с най-малко починали от COVID-19. И сега лекарите от КАИЛ продължават да лекуват тежко болни пациенти и заслужават нашето признание", завършва благодарната Нели Иванова.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

коко

коко

19.10.2020 | 23:37

Да е жив и здрав,но този вирус след като не се лекува,от какво се оправил? Лекували са пневмония? Браво на докторите. Но всяка вирусна инфекция да се бута Ковид ,малко множко идва.

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?