Следвайте ни

Четирима починаха от коронавирус в Пловдивско

viber icon

Четирима души са починала от коронавирус в Пловдив и областта от 17 септември до днес. Това показват данните на Регионалната здравна инспекция.  Те са мъж на 62 г. от Пловдив, без придружаващи заболявания, жена на 84 г. от Пловдив със сърдечно и хронично неврологично заболяване, жена на 57 г. от община Марица с хронично неврологично заболяване и мъж на 76 г. от Пловдив със сърдечно заболяване.

От  17.09 до днес са регистрирани нови 54 случая на коронавирус в Пловдив и областта, като с тях общият брой е 1587. Преборилите вируса за този период са 95, а всички оздравели вече са 1222. Под карантина са 218 души, а 253 са на домашно лечение.


За периода 17-21 септември са хоспитализирани 9-ма души, като всички са в задоволително състояние.


За тези 5 дни има диагностицирана жена - санитар на 62г. от община Родопи, която е на домашно лечение. 

По данни на болниците в момента в отделенията за коронавирус се лекуват 91 пациенти, от тях 62 са с потвърдена диагноза. В интензивни отделения са 4 болни.  Свободните легла за Ковид-19 са 132, а 33 са за интензивно лечение.


Новите случаи обхващат цялата област, като най-много за тези 5 дни са в Пловдив, Карлово, Стамболийски и Родопи.
Най-младият пациенти е дете на 6 г. от Пловдив, което е на лечение в дома си и е  в добро състояние.


„ Това е първокласникът,  който е регистриран с  К-19 и учи в  СУ „ Св. Константин Кирил Философ“ Пловдив.  На 18.9.2020 по време на учебния процес детето повишава температура, прегледано  е от медицинска сестра и изолирано в изолатора на училището. На 19.9.2020 г. е взета проба за лабораторно изследване. Взети са всички противоепидемични мерки, обясни областният управител Дани Каназирева.


Тя допълни, че установените при проведеното епидемиологично проучване контактни лица - 23-ма ученици, класен ръководител и учител в занималня са карантинирани с предписание за задължителна домашна изолация за срок от 14 дни. Класът на диагностицирания ученик от днес е  на дистанционно обучение.
От останалите нови случаи  най-възрастният  е жена на 82 години от община Сопот, която също е на домашна изолация.
„Здравните власти, РУО и Щабът следим ситуацията и ежедневно се обменя информация. Училищата и детските заведения имат нужните указания. В сряда ще има и заседание на Медицинския щаб, за да обсъдим епидемичната обстановка, допълни Каназирева.


Статистика по общини:  Пловдив – 1053,  Карлово – 66, Кричим – 32, Хисаря – 12, Родопи – 93, Стамболийски – 31, Калояново – 14, Перущица – 25, Раковски – 14, Марица - 43, Асеновград – 92, Брезово – 2, Куклен – 14, Садово – 21, Първомай – 11, Съединение – 20, Сопот – 11, Лъки – 33.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?