Следвайте ни

Черна серия: 7 души починаха от коронавирус в Пловдивско

viber icon

Седем души починаха от коронавирус в Пловдивска област през изминалото денонощие. Това показват данните на Националната информационна система.

Опасната зараза е причинила смъртта на  мъж на 78 г от Асеновград с придружаващо сърдечно заболяване,,  с летален изход на завършило заболяването на   жена на 89г. от Съединение с придружаващи заболявания: диабет и хронично неврологично заболяване,  жена на 69 г от Раковски с придружаващи заболявания: сърдечно и друго заболяване;  мъж на 89г от Пловдив с придружаващи - онкологично, сърдечно и друго заболяване,  мъж на 60г. от Пловдив с придружаващи заболявания - затлъстяване, диабет и сърдечно заболяване,  мъж на 62г от Пловдив с придружаващи заболявания - диабет, сърдечно и друго заболяване и мъж на 61 г. от Пловдив, за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания; 

Към 27  октомври  на територията  на Пловдивска област има  209 новодиагностицирани  случаи на COVID-19. Регистрирани в Националната информационна система са  общо 3579.  


По данни на РЗИ сред новодиагностицираните има 6 медицински лица – 3 медицински сестри, 1 лекар и 2 санитари. Извършва се епидемиологично проучване.


За денонощието са приети в болници 24 пациенти, от които 7 са в по-тежко състояние. По данни на Ковид отделенията, хоспитализираните към вчерашна дата общо са 277, като от тях с потвърден  инфекция  са 232. На интензивно лечение са 8 пациенти. Броят на свободните легла е 39, а за интензивно 13. Свободните стаи за непотвърдени случаи са 10.

Под карантина са 2118 лица, а на домашно лечение - 1237 лица. Оздравелите за последните 24 часа са 72.


Коронавирусът продължава да вилнее и по училищата.

В   ОМГ ПЛОВДИВ -  учител и администратор  са  диагностицирани на 26.10.2020, които са ползвали  лични предпазни средства.


В   ОУ „Васил Левски“ Пловдив - учител по физическо, ползвал е лични предпазни средства.


В  СУ  Куклен - преподавател, 5-6 клас; извършва се епидемиологично проучване в момент.


В   СУ „Константин Величков“ Пловдив -  начален учител,- 3А клас;  карантина на контактните 37 деца.


В  ДГ „Велимира“ Пловдив - учителка – първа група, предписание, карантина на контактните деца и персонал.


В   ОУ „Гео Милев“ Пловдив- начален учител,3 А клас, карантина на класа и онлайн обучени.

В   ОУ „Кочо Честименски„ Пловдив - начален учител на 2-ри клас, който от 22.10,20г не е на работа, децата от тогава учат онлайн;  ученик от 7А клас, който от 23.10 не е на училище, не се налага карантина на класа.


От РЗИ уточняват, че се извършват  епидемиологични проучвания и се взимат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.

 

 

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?