71
Следвайте ни

Черна гора въведе COVID сертификат за сватби и дискотеки

viber icon

Черна гора е поредната държава, която въвежда използването на цифровите сертификати, за да регулира достъпа до обществени места и събирания в пандемията. Подобно на управляващите в други европейски страни властите в балканската държава са решили да контролират дори влизането в обществените обекти като изискват от гражданите да удостоверяват здравния си статус на входа. 

Така според новите правила влизането в търговски центрове е разрешено само на лица, които притежават един от вариантите на цифров сертификат за COVID-19: сертификат за ваксинация, след като са изминали 14 дни след втората доза на ваксината; сертификат за отрицателен PCR тест за COVID-19, който не е по-стар от 72 часа; или сертификат за отрицателен антигенен тест, който не е по-стар от 48 часа.

На сватби и други частни тържества, както и на спортни събития, провеждани на закрито, могат да присъстват до 100 души, при условие че притежават цифров сертификат за COVID-19.

Броят на хората, присъстващи на подобни събития в откритата част на заведения за хранене, не е ограничен.

Достъпът до дискотеки и нощни клубове също е условен и е разрешен само за лица, които притежават един от вариантите на цифров сертификат. Броят на присъстващите отново е ограничен на до 100 души.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?