Следвайте ни

Частните болници в готовност срещу коронавируса

viber icon

Мерките, които предлага Националният оперативен щаб за борба с коронавируса, са предприети в частните болници в Пловдив. Това заяви за "Марица" управителят на МБАЛ "Свети Иван Рилски" д-р Николай Салутски.

"Националният оперативен щаб  ще направи предложение до Министерството на здравеопазването всяка една болница, независимо от вида на собствеността й, да представи в срок от 3 дни обособени отделения, които да работят с коронавируса. Те трябва да са оборудвани с реанимационни легла за тежки случаи", заяви ген. Венцислав Мутафчийски.

"В нашата болница за евентуален прием на болни от коронавирус са заделени отделенията по урология и интензивно лечение с 22 легла и три дихателни апарата и защитни средства за персонала. Получихме от фирма "Амек Тойс" ООД  500  защитни маски за многократна употреба, за което сме им благодарни.", заяви още д-р Николай Салутски. Той добави, че е изготвен график в коя болица и по кое време да бъдат настанявани заболели от COVID-19.

През миналата седмица ръководствата на частните болници в Пловдив  УМБАЛ "Каспела", УМЛАБЛ "Пълмед", УМБАЛ "Еврохоспитал", УСБАГ "Селена", МБАЛ "Каридат", МБАЛ "Тримонциум", МБАЛ "Св. Иван Рилски" и МБАЛ "Медлайн Клиник", декларираха, че ще съдействат в борбата с коронавируса.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?