Частните болници: Да се създадат специализирани COVID клиники

Частните болници излязоха  с предложение да бъдат създадени специализирани болници за лечение на коронавирус, а останалите лечебни заведения да командироват специалисти в тях.  

"Преди всичко и както oт март месец многократно сме заявявали, всички болници трябва да са абсолютно в пълна сила отдадени в борбата с коронавируса. Още в по-ранните месеци на пандемията частни здравни заведения поеха първа линия в борбата, където това им бе възложено от местните щабове в градове като Пловдив, Русе, Пазарджик, Благоевград", се казва в позиция на Българска болнична асоциация, подкрепена от Националното сдружение на частните болници (НСЧБ).

Двете организации предлагат с оглед очаквания ръст на тежки случаи на К-19 в цялата страна да се използва моделът, който работи в Пловдив и още няколко областни града, одобрен лично и от министър Костадин Ангелов

"Да се определят едно или няколко лечебни заведения, които приоритетно и само да поемат тежките случаи за лечение на COVID-19. Съответно те да се финансират целево. Това е добре да бъдат лечебни заведения, където вече има подготовка за лечение на инфекциозни болести, както и необходимите медицински специалисти и оборудване. Всички останали болници може и следва да командироват персонал в тези заведения, където необходимостта от 24-часови смени ще изисква голям човешки ресурс. Добре е да се организират бързи курсове за поведение на този персонал по единен протокол за лечение на COVID-19, изготвен от МЗ, и правила за преминаване от мръсна в чиста зона", се казва в позицията на частните болници.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Бай Ганьо

Бай Ганьо

04.11.2020 | 09:35

Брее,взехте ,че се светнахте! Ама тепърва какво правите? Нямате време за действие. Къде спахте цяло лято? Кой носи отговорност първо за препълнените болници,и второ кой ще носи отговорност за починалите в линейките? Като ни опре яйцето на г.ъза тогава почваме да се чешем. Абсолютна българска черта!

Отговори
2 1
Тутурутка

Тутурутка

04.11.2020 | 08:16

така е правилно.

Отговори
2 1

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?