Следвайте ни

Чакаме над 400 хил. дози от ваксината на "Пфайзер" днес

Пилотната имунизация през уикенда в столичните паркове показа добри резултати

viber icon

Малко над 5000 ваксинационни дози са поставени в рамките на вчерашния ден. На този фон нова голяма пратка ваксини на „Пфайзер\Бионтех“ пристига днес - повече от 409 000. Преди това в края на миналата седмица страната ни получи и 36 000 дози от препарата на „Модерна“ и почти 35 000 - от еднодозовата ваксина на „Янсен“.

Всички количества ще се разпределят към регионалните здравни инспекции в страната още от утре сутринта. Междувременно голям интерес през уикеда имаше към ваксинирането в парковете на столицата. Общо 1032 души са ваксинирани през двата почивни дни в трите мобилни ваксинационни пункта на Столична община в Южния парк, Борисовата градина и кв. "Красна поляна".

Заради големия интерес и през почивните дни работното време на екипите беше удължено до 17.00 часа. Според експертите на здравното ведомство подобна мярка може да се приложи и в други общини.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?