Следвайте ни

Бум на COVID-19 в Турция, доминира британската мутация

viber icon

Михаел ГУШЕВ, кореспондент на в-к МАРИЦА 

 

Турският министър на здравеопазването вчера обяви нивата на зараза с COVID-19 на провинциална основа между 27 февруари и 5 март като част от нова седмична инициатива.

„Провинциите с висок риск трябва да бъдат по-предпазливи, за да намалят риска си. Нормализирането трябва да се осъществява по контролиран начин “, каза Фахретин Коча в Туитър, споделяйки статистиката.

Броят на случаите на 100 000 души е около 112 в мегаполиса Истанбул, 55 в столицата Анкара и 66 в западната провинция Измир.

Според данните турската черноморска провинция Самсун има най-много случаи с 348 случая на 100 000 души. Югоизточните провинции имат най-малък брой заразени с COVID-19 на 100 000 души.

Министър Коджа обяви че в момента британският щам на вируса е доминиращ и това води до значителното покачване на броя на новозаразените в страната. 

От началото на месеца Турция въведе някои облекчения в мерките срещу пандемията. 

Съгласно плана за нормализиране ресторантите и кафенетата вече могат да приемат клиенти между 7 и 19 ч. С 50% капацитет в провинции с нисък, среден и висок риск, докато те ще останат затворени в градовете с много висок риск. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

7642

7642

07.03.2021 | 14:41

И какво излезе? България е с много повече болни от Турция.Е да де,ама там има мерки. Нашия т.ъпан нали се удря в гърдите как се е справил с пандемията. Абе п.ишльо,с нищо не си се справил. Ситуацията излиза извън контрол и ще се окажем първенци по болни,ама то се иска мозък!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?