Следвайте ни

Британският министър: Ваксината на "АстраЗенека" е напълно безопасна

Камила и принц Чарлс се боцнаха като реклама

viber icon

Ваксината на "АстраЗенека", позната и като Оксфордска, е напълно безопасна. Това заяви преди минути Мат Ханкок, британският здравен секретар (б.а. еквивалент на нашия министър).

Той призова съгражданите си да не се страхуват, а да си направят ваксина, веднага след като дойде редът им. Ханкок говори заради спирането на ваксината в куп европейски държави. Британските здравни власти са категорични, че продуктът не образува съсиреци.

Самата компания съобщи, че при поставени над 17 милиона ваксини са отбелязани подобни проблеми при не повече от 40 човека. Това е по-малко дори от бройката на евентуалните съсиреци, който биха получили по същото време 17 милиона неваксинирани.

Европейската агенция по лекарствата ще се произнесе в четвъртък. Тя вече заяви, че рискът от ваксиниране е несравнимо по-нисък от обратния вариант.

Като реклама Великобритания съобщи, че с "АстраЗенека" са ваксинирани миналата седмица Камила и принц Чарлс. Говорител на Бо Джонсън съобщи, че самият премиер ще се боцне с "АстраЗенека" в момента, в който му дойде редът.  

 

 

 

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Dr.Ivanov

Dr.Ivanov

17.03.2021 | 14:27

AstraZeneca ne dobra vaksina za evroge.yove,kato podtiska jelanieto za a.nalen s.eks !

Отговори
1 0
безвредна

безвредна

17.03.2021 | 13:39

Една сгрешена още при клиничните проучвания ваксина, която при нормални обстоятелства не би трябвало да бъде одобрена. Промяна на концентрацията, промяна на методиката на определянето й в процеса на клинични изпитания. И накрая - определяне на ефективността й като средно аритметично между двете изследвани групи - дори за неспециалисти звучи смешно... ЕМА сериозно подрони авторитета си с бързото и одобряване.

Отговори
1 1
7632

7632

17.03.2021 | 11:45

Има си хас да кажат друго! Бодете се на воля!

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?