Следвайте ни

Браво! Хасково и Кърджали излязоха от червената КОВИД зона ГРАФИКИ

viber icon

Страхотни новини от традиционния седмичен анализ на КОВИД пандемията в България. Три области вече излязоха от червената зона и са в оранжевата с под 120 заболели на 100 000 жители. Сред тях са Хасково и Кърджали, а тройката допълва Плевен.

Пазарджик е на ръба със 125 и вероятно ще чуе добрата новина след седмица. Нищо чудно да оранжево да паднат Пловдив и Смолян, но прогнозите са рискови предвид очакваното задържане заради събиранията по празниците.

Този път Пловдив е паднал по общата заболяемост за страната, която е 185 души на 100 000 население. Отново значително намаляване на заразата. Браво!

 

 

Русе е първи по нови случаи със средно 254, следват Варна и изненадващо Монтана.

Както блестящо прогнозирахме, най-после видимо намаляване и при смъртността от КОВИД. Тя пада от 18,8 до 15 души на 100 000 население. 

Уви, нагоре-надолу върви кривата с починалите от КОВИД спрямо общия брой приключили случаи. Процентът е 4,2. Явно задържането и дори леко покачване на показателя се дължи на продължителното лечение на най-тежките състояния, които, уви, често завършват със смърт.

 

 

 

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?