Бойко Борисов НА ЖИВО за мерките срещу COVID-19 в Европа

С днешния Съвет се направи обобщение на ситуацията в Европа. Единствената хубава новина е, че следващата седмица няма да ходим до Брюксел.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с евролидерите. 

"Една по една всички държави въведоха мерките, които ние започнахме да въвеждаме от 28 февруари. Някои са много закъснели и затова сега действат панически. А някои направо рушат репутацията на ЕС. 

Обещаха ми до 22 часа всички наши сънародници, които са спрени по границите на Полша, Хърватия, да бъдат прекарани с полицейски ескорт и да си дойдат в България", заяви той.  

"Правим всичко възможно да приберем сънародниците си зад граница, но това не означава, че като се приберат, ще тръгнат по гости. Ще бъдем изключително строги. Никак не е приятно да затваряме град и да харчим пари.

И тези туристически компании, които си позволиха да ни докарат толкова туристи. В същото време, сега са ги докарали в хотел на "Лъвов мост". Сега целия хотел на Лъвов мост го поставяме под карантина", подчерта премиерът. 

"Единственото доказано лекарство до момента е асоциализацията", каза още той. 

По думите му, страната ни се дава за пример. 

"Взе се решение, очаквам да ни кажат кога, за затваряне на границите на ЕС с държави от трети страни", съобщи още премиерът. не от Министерския съвет.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Анонимка

Анонимка

17.03.2020 | 22:38

Браво на нашия премиер, за грижата и за намесата му да пуснат сънародниците ни от границите. Браво за бързата реакция на държавата. Просто браво. Отиграха ситуацията прекрасно! Горда съм да съм българка.

Отговори
4 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?