Следвайте ни

Бой за ваксини, раздават по 4 флакона от модерните

viber icon

Ваксините ни върнаха в Лукановото време, когато се редяхме на опашки, но ни даваха само ограничен брой хляб или олио. Уви!

Общопрактикуващите лекари ще получат днес по 2 флакона от ваксината на "Пфайзер" и от препарата на "Модерна". От сутринта личните лекари се редят на опашка пред Столичното РЗИ, за да получат ваксините, предаде репортер на БГНЕС.

Всеки личен лекар може да получи общо 4 флакона с РНК ваксина. Във всеки флакон „Пфайзер” се съдържат по 6 дози ваксина, а флакон „Модерна” съдържа 10 дози.

Важно е да се знае, че личните лекари ще прилагат РНК ваксините приоритетно – първо за пациенти над 65 години и за пациенти с хронични заболявания над 45 години.

За „зелени коридори” за ваксинация за хора с хронични заболявания и възрастни над 65 години съобщи в понеделник председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов.

Също в понеделник в страната ни пристигнаха над 62 хиляди дози от препарата на „Пфайзер”, освен към личните лекари, дози ще бъдат разпределени и към големите болници, в които има по няколко пункта за имунизация. Те ще трябва да обособят по един специално за хората от приоритетните групи в четвъртата фаза.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

ваксинация

ваксинация

06.04.2021 | 15:32

Пълен бардак!

Отговори
3 1
Таня

Таня

06.04.2021 | 13:44

Що не млъкнеш бе "майна". Конспиративните теории вече не са модерни. Пълни глупости.

Отговори
5 1
Борисов: Обещах на българите най-добрите ваксини и го изпълних:

Борисов: Обещах на българите най-добрите ваксини и го изпълних:

06.04.2021 | 12:26

Бой за ваксини, раздават по 4 флакона от модерните Ваксините ни върнаха в Лукановото време, когато се редяхме на опашки, но ни даваха само ограничен брой хляб или олио. Уви! Общопрактикуващите лекари ще получат днес по 2 флакона от ваксината на "Пфайзер" и от препарата на "Модерна".

Отговори
1 2
Майна

Майна

06.04.2021 | 11:31

Абе стига сте лъгали и манипулирали стадото бе Пеевски па-рцали ! Кой лъжете че имало бой че да създадете някаква еуфория в хората че видиш ли има интерес и търсене за тея ОТРОВИ УНИЩОЖАВАЩИ ГЕНЕТИЧНО ДНК ТО И РНК ТО НА ХОРАТА? И това не са модерна или Пфайзер а Астра зенека с добавен етикет върху стария на модерна и Пфайзер . Нахаш етикета и отдолу излиза стария на зенека . Ама т-ъ-п-о стадо от къде да знае

Отговори
6 9
Майна

Майна

09.04.2021 | 22:43

Пиеш ли си редовно хапчетата? Защото като ти чета коментара, бръмбарите доста си ги нахранил. Никой не се интересува от мозъчните ти конспиративни протуберанси. Конспираторите се надъхвайте, и не занимавайте нормалните хора с глупостите си!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?