Следвайте ни

Борисов във видеовръзка с Европейския съвет за COVID-19

viber icon

Започна участието на министър-председателя Бойко Борисов в консултативно заседание на Европейския съвет във връзка със заболяването COVID-19. То е продължение на предишното заседание на лидерите, което се проведе на 10 март. Чрез видеоконферентна връзка държавните и правителствени ръководители ще обменят актуална информация, съобщиха от министерския съвет.  

Държавните и правителствени ръководители ще обсъдят и предложението на ЕК за ограничаване на пътуванията от трети страни. Целта на мярката е да се ограничи до абсолютния минимум влизането на граждани на трети страни в ЕС, като мярката следва да се приложи от всички държави членки на ЕС. 

По време на заседанието ще бъдат обсъдени и рестрикциите върху износа на медицинско оборудване, особено що се отнася до ограничения върху износа за други ДЧ. Европейските лидери ще обсъдят и отпускането на допълнителни средства за изследвания и ваксина.

Очакват се да се засегнат и въпросите на икономическото въздействие, както и въпросът за граждани на ЕС, които са блокирани в трети страни. 

ЕК направи кратък обзор на приетите мерки до момента.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?