Следвайте ни

Борисов отправи емоционално обръщение към нацията

viber icon

Премиерът Бойко Борисов се обърна към нацията с емоционален пост във Facebook. Той призова българите да осъзнаят сериозността на ситуацията с коронавируса.

В обръщението си Борисов изразява положителното си впечатление от работата на родните медици и всички, които са на първа линия в борбата с COVID-19. Допълва, че в кризата българите за пореден път ще покажат своята сила, отговорност и дисциплина:

„Уважаеми сънародници,

Днес светът е изправен пред огромно предизвикателство. Война, която взима много невинни жертви. Длъжни сме да направим всичко по нашите сили, за да защитим живота и здравето на българския народ. Светът в момента отчаяно търси ваксина срещу COVID-19, но до нейното разработване ни делят месеци. Единствената доказана в глобален мащаб превенция срещу вируса е социалната дистанция. Тя налага всички тези сурови мерки, които предприемаме. Разбирам недоволството на хората. Промяната в начина им на живот стана внезапно. Но ги моля да осъзнаят сериозността на ситуацията в цял свят. Европа е най-засегнатият от новия коронавирус континент. В някои държави броят на болните ежедневно се увеличава в пъти. А най-застрашени както от заразяване, така и от възникването на усложнения – са възрастните и хората с хронични заболявания. Следим всичко, което се случва в другите държави – какви мерки предприемат, как лекуват хората, използвани тестове и т.н. Все още никой не може със сигурност да прогнозира колко време ще продължи пандемията. Вече приехме пакет от социално-икономически мерки в подкрепа на работодателите и работниците. Ще продължим да подкрепяме хората, като основен приоритет за нас ще останат пенсионерите и българските граждани в затруднено положение. Експертите от Европа казват, че през следващите няколко седмици здравните системи на държавите-членки ще достигнат максимално натоварване на наличния си капацитет. Натискът върху нашата система може да бъде намален единствено чрез удължаване на сроковете и мерките за социална изолация. Не може и не трябва да допускаме усилията, които всички българи положиха, да останат незавършени. Затова правителството предлага на Народното събрание да удължи срока на извънредното положение до 13 май 2020 г.
Колкото и да е тежък моментът, съм сигурен, че българите за пореден път ще покажат своята сила, отговорност и дисциплина. Така ще се преборим с тази напаст и всички ще се върнем към обичайния ни начин на живот. Впечатлен съм от героизма на всички лекари, сестри, санитари, медицински работници, полицаи, доброволци и всички други, които са на първа линия. Гордея се с всеки един български гражданин. Благодаря Ви за усилието, заедно ще се справим!”

 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

ОТ МЕН

01.04.2020 | 21:32

Да се чете: "ВИНЕТУ" от Карл Майн.

Отговори
5 4

ОТ МЕН

01.04.2020 | 21:31

Грешка на клавиатурата: "ВИНЕТУ" от Карл Майн.

Отговори
4 3

винету борисов

01.04.2020 | 20:58

Направо се просълзих! На такъв бащица с две ръце бих му гласувал да изтегли не 10 млрд., а 20-30 или колкото му потрябват. Такъв бащица заслужава да има къща, а в къщата гадже, където поиска по света..... даже няколо къщи със съответния брой гаджета. Халал да му са!

Отговори
11 11

ОТ МЕН

01.04.2020 | 21:29

Ако беше по-умен, трябваше да знаеш, че "ВИНЕТУ" е бестселър от Карл Амин. Успех на г-н ББ и Ген. Мутафчийски! Вероятно не си чел книги през животът си?

Отговори
8 3

Герб мурви

02.04.2020 | 02:53

Един шнур от мен Гербаджийски минетчия

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?