Следвайте ни

Борисов: Във война сме! Прибираме си българите с полицейски ескорт ВИДЕО

viber icon

Обещаха ми, че всички граждани, спрени по границите, ще си дойдат в България с полицейски ескорт. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на специална пресконференция след видеоразговора, който проведе останалите европейски лидери.

"С външните министри разговаряхме за нашите сънародници, да ги приберем. Има в Мароко, в Манила. Тези, които влязат в България, трябва незабавно да се приберат вкъщи и колкото и да им е мило, свидно, в следващите 14 дни да не излизат", препоръча премиерът и обясни, че властите ще бъдат изключително строги.

"Цял хотел на Лъвов мост, пълен с английски туристи от Банско, го слагаме под карантина", заяви премиерът. "Мерките са асоциализация. По един човек в магазина, на разстояние. България се дава за пример за навременните и правилни мерки. Взе се решение за ограничаване и спиране, разбира се с някои изключения, за затваряне на границите на ЕС с трети страни. За пътувания с цел екскурзии, разходки - абсурд. Ще останат само тировете за доставки, износ, защото индустрията ни работи за износ", каза още Борисов.

"Както френският президент Макрон каза "Във война сме!". Това е реална война и то по-лошо от това да имаме противник. Защото коронавируса е във въздуха. Не се вижда, но поразява", каза премиерът Бойко Борисов. "Приемаме всякакви съвети с изключение на популистките, които са готови за месец-два да съсипят икономиката и да направят така, че да се върнем в забравени времена", поясни премиерът.

"Германската компания, която Щатите са искали да купят, са най-напред в намирането на лечение на COVID-19", поясни Борисов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?