Борисов каза ще отмени ли абитуриентските балове

Нямам нито силата, нито волята да изрека „Не отивайте на църква“, допълни премиерът

Радвам се, че българите повярваха на щаба, а не на някой, който пускаше шегички на 3 март. Въведените у нас извънредни мерки са ефективни и дават резултат.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на късен брифинг в Министерския съвет след края на онлайн заседанието на лидерите на ЕС, в което участва и той.

"Аз им казах - колеги, пред нашите сгради се разболяват хора, трябва да вземем решение и да отговорим на няколко въпроса. ЕК в понеделник ще препоръча какви мерки да се взимат от държавите", добави премиерът.

Борисов каза, че България бързо е въвела извънредните мерки, а след това е била последвана от редица европейски държави, които за съжаление платили висока цена с много жертви.

Финландия каза, че няма да приеме извънредни мерки, а сега Хелзинки е под карантина, коментира премиерът. И отново добави: "Всички, надявам се, разбират колко прави сме били ние и колко навременни са били мерките ни."

Бойко Борисов посъветва никой да не се шегува с толкова сериозен въпрос като коронавируса.

"Ако сега кажа, че няма да има балове, това ще е новината на вечерта, а никой не го заслужава. Има още време", каза Бойко Борисов в отговор на въпрос дали ще бъдат отменени традиционните абитуриентски балове през май.

А коментирайки дали трябва да бъдат отменени Великденските служби, премиерът каза: "Аз нямам нито силата, нито волята да кажа не отивайте на църква. Нека вярващите са по-раздалечени, нека се дезинфекцират иконите", посъветва министър-председателят.

"За всичко друтго имам воля и смелост, това не мога да го направя", каза той по повод призивите да се затворят църквите.

Борисов заяви, че след изявлението на президента Румен Радев в неделя, който обяви, че ще наложи вето на част от закона за извънредното положение, премиерът е спрял да разговаря с него не само по темата за коронавируса, но и по всякакви други теми.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?