Следвайте ни

Борисов каза ще отмени ли абитуриентските балове

Нямам нито силата, нито волята да изрека „Не отивайте на църква“, допълни премиерът

viber icon

Радвам се, че българите повярваха на щаба, а не на някой, който пускаше шегички на 3 март. Въведените у нас извънредни мерки са ефективни и дават резултат.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на късен брифинг в Министерския съвет след края на онлайн заседанието на лидерите на ЕС, в което участва и той.

"Аз им казах - колеги, пред нашите сгради се разболяват хора, трябва да вземем решение и да отговорим на няколко въпроса. ЕК в понеделник ще препоръча какви мерки да се взимат от държавите", добави премиерът.

Борисов каза, че България бързо е въвела извънредните мерки, а след това е била последвана от редица европейски държави, които за съжаление платили висока цена с много жертви.

Финландия каза, че няма да приеме извънредни мерки, а сега Хелзинки е под карантина, коментира премиерът. И отново добави: "Всички, надявам се, разбират колко прави сме били ние и колко навременни са били мерките ни."

Бойко Борисов посъветва никой да не се шегува с толкова сериозен въпрос като коронавируса.

"Ако сега кажа, че няма да има балове, това ще е новината на вечерта, а никой не го заслужава. Има още време", каза Бойко Борисов в отговор на въпрос дали ще бъдат отменени традиционните абитуриентски балове през май.

А коментирайки дали трябва да бъдат отменени Великденските служби, премиерът каза: "Аз нямам нито силата, нито волята да кажа не отивайте на църква. Нека вярващите са по-раздалечени, нека се дезинфекцират иконите", посъветва министър-председателят.

"За всичко друтго имам воля и смелост, това не мога да го направя", каза той по повод призивите да се затворят църквите.

Борисов заяви, че след изявлението на президента Румен Радев в неделя, който обяви, че ще наложи вето на част от закона за извънредното положение, премиерът е спрял да разговаря с него не само по темата за коронавируса, но и по всякакви други теми.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?