Борисов към хората на културата: Вие сте духовните лидери, благодаря ви!

Гледах част от представлението “Вуйчо Ваньо“ на Театър Възраждане във Фейсбук и живото излъчване на Софийска филхармония / Sofia Philharmonic, с цялото си уважение ги поздравявам, че намериха вариант. Подкрепям Ви, скъпи приятели артисти, интелектуалци, музиканти и творци.

Разбирам, че търпите загуби, разбирам, че контактът с публиката липсва, но в случая не говорим за хрумка, а за епидемия.

Днес на видеоконференция с колегите ми от Европейския съвет докладвахме анализи на специалисти, според които коронавирусът ще засегне над 70% от населението на Европа.
България вече има шест доказани случая. Навлизаме в същинската фаза на вируса и трябва да подхождаме разумно и с отговорност както към здравето, така и към икономиката. Затова с щаба се търси този разумен баланс.

Накрая, няма да ви заливам с информация за коронавируса, за да се предпазим е нужна добра лична и информационна хигиена и дисциплина.

Обръщам се към тези, на които благодарих – хората на културата. Благодаря Ви, че сте тези духовни лидери, които в критични ситуации като тази преценявате трезво, солидарни сте, направихте своя цивилизационен избор в интерес на общността и видно от публиката в социалните мрежи, умеете да обединявате.

Благодаря Ви, превенцията е най-доброто лечение за всяка болест.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?