Следвайте ни

Борис Джонсън със сериозен гаф за ваксината на "АстраЗенека"

viber icon

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън влезе в обществената центрофуга след като по време на видеоконферентна връзка с консерваторите, си позволи изказването, че "успехът на британската ваксина се дължи на капитализма и сребролюбието".

От "Даунинг стрийт" не закъсняха с изявлението за медиите, че премиерът малко след това е оттеглил неуместния си коментар, признавайки, че е бил крайно неподходящ. От администрацията на Джонсън поясниха също, че изказването му не е свързано с назрялото противопоставяне между Лондон и ЕС относно доставките на ваксини срещу COVID-19.

По информация на британския в-к "Сън" точните думи на Джонсън по време на онлайн срещата били: ,,Причината, заради която постигнахме такъв успех с ваксината (на "АстраЗенека") е капитализмът и сребролюбието, приятели мои.''

Отново по информация на в-к "Сън" се твърди, че един от присъствалите на онлайн срещата е признал пред медията, че досега не е виждал някой "толкова бързо и яростно" да взима думите си назад. По думите му още в същия момент, в който казал това, Борис Джонсън се извинил и посочил, че изреченото от него не било правилно.

Коментари (1)

Док

Док

24.03.2021 | 18:31

Няма такъв шут

Отговори
8 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?