Следвайте ни

Болницата в Асеновград не е отказала на пациенти с COVID-19 от дома в с. Джурково

viber icon

Заместник-кметовете на Асеновград инженер Петър Петров и доктор Теньо Манолов присъстваха на проверката в общинската болница в града, инициирана от областния управител Дани Каназирева. Повод за визитата стана сигнал, в който се твърди, че е отказан прием на пациенти със съмнение за коронавирус. По време на срещата Дани Каназирева изрази
удовлетворението си от визията на специалното COVID звено към МБАЛ - Асеновград, което бе изградено за кратко време и по всички стандарти и изисквания.

"Вашето отделение е едно от най-добрите в цялата област и разчитаме на подкрепата Ви" - с тези думи Каназирева се обърна към управителят на лечебното заведение доктор Иван Червенков. Той, от своя страна, посочи, че в момента там са настанени 7 пациенти, като всеки от тях е изолиран в самостоятелна стая. По думите му се е получил чисто организационен проблем между различните структури и организации, ангажирани за справяне с пандемията.

Червенков бе категоричен, че до момента не се е получавала подобна ситуация, конкретно за тези пациенти заяви, че те не са били транспортирани до Спешното отделение на болницата. Сред проверяващите бе и директорът на Регионална здравна инспекция - Пловдив (РЗИ) доктор Ваня Танчева-Манчева, която определи случая като "недоразумение" и заяви, че не е била отказана хоспитализация на 3-мата потребители на дома в село Джурково в МБАЛ -Асеновград.

По-късно техните проби са потвърдени като положителни на коронавирус. В момента тече епидемиологично проучване в дома и се очаква и други обитатели да се окажат с COVID-19. Доктор Танчева-Манчева увери, че занапред всички институции ще работят в по-добър синхрон и ще сенаправи организация, за да се подобри комуникацията между тях.


Заместник-кметът по хуманитарните дейности в Асеновград инженер Петър Петров посочи, че и общината е ангажирана със справянето с проблема с коронавируса. "Още в началото осъзнахме сериозността на ситуацията и съвместно с ръководството на лечебното заведение предприехме мерки по отпускане на средства, с които спешно бе изградено COVID отделението. Готови сме да съдействаме с каквото е необходимо и е по силите ни, за дасе справим заедно с пандемията", посочи инженер Петров.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?