46

Болница отказа на неваксиниран трансплантация на сърце

Американска болница отказа на пациент трансплантация, поне отчасти защото не е ваксиниран срещу COVID-19, предаде Би Би Си.

31-годишният Ди Джей Фъргюсън изпитва остра нужда от ново сърце, но болницата в Бостън го е премахнала от списъка си, заяви бащата на пациента Дейвид. Той уточни, че ваксината срещу COVID е срещу "основните принципи на сина му и той не вярва в нея".

В становище пред Би Би Си здравното заведение посочи, че "с оглед на недостига на органи правим всичко възможно да подсигурим, че пациентът, който получава трансплантиран орган има най-голям шанс за оцеляване".

Говорител на болницата заяви, че тя изисква "ваксината срещу COVID-19 и начинът на живот на кандидатите за трансплантация да създадат най-добрия шанс за успешна операция и да оптимизират оцеляването на пациента след трансплантация с оглед на факта, че тяхната имунна система е сериозно подтисната".

От болницата добавят, че повечето от 100 000 души в списъците на чакащите за трансплантация на органи няма да получат орган в рамките на пет години поради недостига на налични органи.
Баща на две деца с трето дете на път, Фъргюсън остава в болницата. Семейството му предполага, че той е твърде слаб, за да бъде преместен в друга болница и "времето му изтича".

Мъжът е в болница от 26 ноември 2021 г. Той страда от наследствен сърдечен проблем, който кара белите му дробове да се пълнят с кръв и течност.

Организатор на набирането на средства за Фъргюсън коментира, че той може да получи сърдечно възпаление - потенциален страничен ефект от ваксинацията срещу коронавирус, който Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC) подчертават, че е рядък и временен  и може да се окаже опасен предвид слабостта на сърцето му.

"Моето момче се бори адски смело и има почтеност и принципи, в които наистина вярва и това ме кара да го уважавам още повече", каза Дейвид Фъргюсън. "Това е неговото тяло. Това е негов избор."

Този случай не е първият, когато неваксиниран американец се сблъсква с пречки в здравеопазването през последните седмици, отбелязва Би Би Си. По-рано този месец жена от Минесота заведе дело срещу местната болница, след като лекарите се опитаха да свалят неваксинирания й съпруг от апарата за вентилация, на който той е бил в продължение на два месеца. Малко над 63% от населението на САЩ е двойно убождане и около 40% от американците са получили трета бустер доза.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Важното е ще се изпълни прогнозата на Витанов за броя умрели

Важното е ще се изпълни прогнозата на Витанов за броя умрели

27.01.2022 | 16:04

До сега са 32 939 и се увеличават с около 70 на ден и тия темпове даже ще я преизпълним и ще изпълним мечтата на Тодор Колев да има с нещо дето да подминем американците - щеше да е смешно, ако не беше тъжно

Отговори
0 0
Срам и позор

Срам и позор

26.01.2022 | 21:30

Всички разбраха целта на агресора и на ваксините

Отговори
2 0
да не са луди

да не са луди

27.01.2022 | 15:53

ами ако нещо се обърка и го пишат, че е от КОВИД19 и почнат антиваксарите да ги обвиняват - и решили да не се занимават

Отговори
0 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?