Следвайте ни

Болница има нужда от доброволци, не е задължително да са медици

viber icon

Болницата в Русе има огромна нужда от доброволци. Персоналът, който се грижи за пациенти с коронавирус, приема всякаква помощ и подчертава, че не е задължително хората да са с медицинско образование.

В Русе COVID отделенията в трите болници, които приемат пациенти с положителни проби и по-тежки симптоми, са препълнени. А медиците от града търсят решение за разкриване на нови легла, но и за намиране на доброволци, включително такива без медицинско образование.

Над 150 – 160 легла в три от болниците в Русе са заделени за пациенти с COVID.  Всички те обаче са препълнени. В УМБАЛ „Медика” има 20 легла за неинвазивно лечение на пациенти с COVID, и други 5 – за интензивно лечение. От началото на седмицата ще има нови 21 легла. 

„Реорганизирахме дейността на болницата.  Към момента са спрени всички планови приеми и операции, и пренасочихме персонал от други отделения. На този етап успяваме да се  справим. Проблемът обаче е сериозен. Колегите обаче работят вече шести месец на пълни обороти и вече са изтощени”, заяви управителят на здравното заведение д-р Йоцов.

„Отправихме апел за доброволци – дори такива без медицинско образование. Радваме се, че вече има хора, отзовали се на призива и така ще могат да помогнат и на нас, но и на пациентите”, посочи той.” Пациенти в Русе няма да бъдат връщани, категоричен е медикът.

Доброволци откликнаха на призива за помощ на болницата в Благоевград. Това са студенти по медицина, които ще помагат в грижите за пациентите с COVID-19.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Доброволческа треска тресе тряснати в главата

Доброволческа треска тресе тряснати в главата

01.11.2020 | 10:44

Аз съм шоьфор и съм на първа линия най отпред на волана на рейса Нуждая се от доброволци независимо от квалификацийте им Един да натиска педала на газта друг на съединителя трети на спирачката четвърти да върти волана пети да отваря и затваря вратите и некой да пали кюмбето защото климатика на рейса е развален А аз като най ама най на първа линия ша кординирам работата на доброволците и ша взимам парата по маршрута демек по здравната пътека Бравос доброволци Търчете А ако търсите доброволци за осеменяване Насреща съм.готов Винаги готов

Отговори
0 0
Соня

Соня

01.11.2020 | 10:16

Да дойде Мангъров и всички,които не вярват. Да дойдат всички,които не искат маски и ограничения. Щом няма вирус,значи всичко е на шест. Хайде за ръчички и бегом да помагате.

Отговори
1 3
Ами поне вече официално обявете че Третата световна е започнала та да

Ами поне вече официално обявете че Третата световна е започнала та да

01.11.2020 | 09:06

Може да са касапи нали касапите и хирурзите са като еднояйчни близнаци влече ги касаплъка Може и фризьорки зер като умираш да се явиш пред Божите двери добре вчесън Абе важното е да си доброволец може и дърводелец Нали някой на правилно трябва да вземе размера на ковчега и да го закове без да си удари пръстите на краката Абе всички на фронта както се казва нали е воина

Отговори
2 1
Явно не разбираш

Явно не разбираш

01.11.2020 | 10:15

Не е казано, че доброволецът работи своята професия там. Да има кой да раздаде храната, да събере данните от температурата, да свърши нещо друго, което не е медицинска дейност - и това е помощ. А един дърводелец впрочем би бил много полезен на места, където дограмата вратите са дървени.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?