Следвайте ни

Богдан Кирилов пред "Марица": 100 хил. дози от ваксината очакваме до края на януари ВИДЕО

viber icon

По първоначалните разчети, които имаме от двете компании производители, очакваме до края на януари да има доставени в България около 100 хиляди дози, които ще бъдат достатъчни за 50 хиляди души, които да бъдат ваксинирани, като интервалът е 21 дни. Това обясни в отговор на въпроса на "Марица"  маг. фарм. Богдан Кирилов на брифинга тази сутрин.

През февруари – март се очаква да получат разрешение за употреба и другите компании. Информацията, която имаме от тях по отношение на производствен капацитет и възможности за доставка, сочат, че към средата на годината, вече всички ще могат да работят с достатъчен капацитет, така че да могат да се обезпечат в по-голям мащаб нуждите на всички държави в ЕС.

Проф. Асен Балтов обясни, че намалява както броят на пациентите, така и броят на хоспитализираните. Естествено, тези, които са в интензивните и реанимационните сектори, при тях ще стане доста по-бавно, защото едно лечение на пациент, постъпил в интензивно отделение или реанимация, понякога трае повече от 30 дни, обясни специалистът.

Ние имаме излекувани пациенти , които са били повече от 38 дни на апаратна вентилация. Засега в Пирогов имаме излекувани 8 пациенти от втората вълна, а иначе като цяло от 48 разкрити интензивни и реанимационни легла при нас, заетите тази сутрин са 28, т.е. виждаме, че има постепенно намаляване на броя на хората, които се лекуват в интензивно отделение или в реанимация. Така че тенденцията е ясна и силно се надявам до една седмица тежките случаи да намалеят още повече, завърши проф. Балтов.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Фактура

Фактура

24.12.2020 | 14:59

Eжегодните вирусни епидемии, обичайно от октомври до март, са резултат на антигенни изменения /антигенен дрейф/ вируса избягва имунния отговор. Настъпят ли драматични антигенни промени /антигенен шифт/ населението остава без неутрализиращи антитела и във висока заразност и смъртност. И сега да попитам британския мутант какво е, дрифт, шифт, и кой причини лидерство в смъртност, и ефектите ваксинопрофилактика. Апропо Националната програма ваксинопроэилактика за възраст 65+ в периода 2013 - 2017 е с обхват за страната 2,17 % до 2, 61 %

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?