Следвайте ни

Богдан Кирилов: България е заявила ваксини като за 10-милионно население

viber icon

България е заявила ваксини като за 10-милионно население. При актуализираните графици на доставките се очаква към юни да са осигурени дози за общо 2,5 млн. българи. Това заяви пред БНР Богдан Кирилов, директор на Изпълнителната агенция по лекарствата и член на ваксинационния щаб. По думите му има завишаване на интереса към ваксинирането

„Очаквам през април личните лекари да получат и РНК ваксини. В последните дни на март ще получим над 31 000 дози от „Пфайзер“, над 51 000 на „Модерна“, над 150 000 на „АстраЗенека“. През април се очакват общо най-малко 650 000 дози. През втората половина на април очакваме доставки и от „Джонсън и Джонсън“, каза още Кирилов.

Той посочи, че е възможно страната ни да получи ускорена доставка от „Пфайзер“ и че постоянно се провеждат разговори с производителя за допълнителни количества, а компаниите постоянно актуализират информацията за доставки.

Производителите са заложили клинични изпитвания за прилагане на ваксините на деца, уточни Богдан Кирилов и отново припомни, че ваксините не предпазват от заразяване, а от тежко протичане на болестта. Затова е необходимо и ваксинираните хора да спазват противоепидемичните мерки.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Не вървиш чифутино Номера с изтекъл срок на годност

Не вървиш чифутино Номера с изтекъл срок на годност

28.03.2021 | 12:14

Ами дюмбел еврейски за ко да се ваксинирам когато ще трябва отново да спазвам някакви си полицейски мерки и то само защото било ВЪЗМОЖНО по ЛЕКО протичането на болеста Кък го определихте това ПО ЛЕКО На някой чифутски кантар Може ли леко ПО ЛЕКО да те прасна по чотурата ти чифутска с балтията та да видя нещо ЛЕКО дъл няма да излети

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?