Следвайте ни

Близка на починалите майка и дъщеря от COVID-19 с разтърсващ въпрос към ген. Мутафчийски

viber icon

Сестрата и леля на починалите майка и дъщеря от Благоевград попита Борисов и ген. Мутафчийски по време на живото им включване по Господари на ефира защо, след като толкова брифинги обясняват, че се грижат за всичко, са допуснали 10 дни сестра й и племенницата й да се мъчат вкъщи и после след смъртта им оправданието е, че едната е със заболявания, другата - с астма. "Ген. Мутафчийски не може да ме убеди, че са направили всичко нужно за тези мои близки", каза жената, разказвайки, че дълго не са искали да приемат роднините й в болницата в Благоевград.

Шефът на ВМА коментира знаят ли малките болници какво да правят в тази ситуация и отговори защо са отказвали да ги приемат в болница.

"Това е областна болница, не е малка. Всички болници у нас сега са готови да приемат коронавирус инфектирани. Заболяването протича по един непредвидим ход. В началото винаги има висока температура и за леки, и за тежки случаи. Винаги е голяма трагедия за близките загубата на техния роднина. Моите искрени съболезнования!

Те не бяха интубирани, след това бяха. Най-вероятно не се е налагало. Промяната от добро ходещо състояние до интубация е 2 дни и такъв е ходът на този вирус, никой не може да го предвиди. Хората питат какво да правят, ако имат симптоми. Ситуацията много пъти обсъждахме: звънят на личен лекар и той чрез Бърза помощ ги транспортира до лечебното заведение, или на тел. 112 и трябва линейка да ги транспортира, но това е при наличие на сериозни симптоми", каза той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Симеонов

31.03.2020 | 21:50

Няма как всички да бъдат в болница

Отговори
2 1

Тони

31.03.2020 | 20:19

Няма ли да е късно да чакаме да сме много болни, бактериите да влязат в белите дробове и после да се надяваме да ни спасяват в болниците.

Отговори
18 1

Стоян

31.03.2020 | 19:53

Генерала води статистика и е съобщава.Шеф на ЩАБ

Отговори
10 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?