Следвайте ни

Бивш здравен министър: Ваксината е опасна колкото ягодите

viber icon

Интересно сравнение по повод ваксините срещу коронавируса направи бившият здравен министър проф. Радослав Гайдарски. Той говори пред Нова телевизия.

"Много хора не знаят, че преди да се предложи, ваксината се изпитва върху огромен брой хора. Реакции имат хора от най-елементарни хранителни продукти. Някои не понасят ягоди, други ябълки, трети се алергични от мляко.

Възможно е някакъв процент хора да има реакция към ваксините, но в това няма нищо страшно, каза проф. Радослав Гайдарски.

Според него хората се страхуват, защото не знаят каква ще бъде реакцията. И е съвсем нормално да се прояви зачервяване, вдигане на температура, но това не крие опасности.

"Ако 70% от населението се ваксинира, това ще даде шанс за една по-ефективна борба с вируса. Мисля, че българите сме разумен народ и след като ни бъде обяснено, няма да има такива остри реакции", каза още проф. Гайдарски.

Той определи конспирациите за "чипиране" с ваксината като "абсолютна глупост". Все пак бившият здравен министър няма да се ваксинира сега, а по-скоро през лятото, тъй като сега има антитела, защото е прекарал коронавирус.

"Най-опасното сега е, че хората смятат, че чрез ваксината ще се вкарат други вируси в организма и тези вируси едва ли не ще атакуват нашия геном. Тук има опасност от други реакции.

Всъщност чрез ваксината се вкарват тела, които са алергени и вдигат имунната защита на организма. Те създават антителата и това е самоотбраната на организма", обясни проф. Гайдарски.

Той подчерта, че работата в COVID отделението е много тежка както за лекарите, така и за медицинските сестри и санитарите. Професорът смята, че здравната система ще издържи, но медиците трябва да бъдат стимулирани, а заплатите им - равни на европейските им колеги.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ягодобиберков Исак Моше Мошеников

Ягодобиберков Исак Моше Мошеников

13.12.2020 | 22:16

Щом една ваксинка е вредна колкото едно кило ягоди аз предпочитам да изям 100 кила ягоди Демек 100 пъти шъ съ боцкам Тва шъ съ смята ли за индулгенция и вярност към Световната фармацевтична мафия и Свети Петър и дали вратите на Рая ще бъдат широко отворени за мен Моля дилърите на ваксина и ягоди да ми отговорят

Отговори
1 0
Ягодка

Ягодка

13.12.2020 | 19:14

Но никой не казва, лошите последствия от ваксините??? Или ги няма.

Отговори
4 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?