Следвайте ни

Биологично оръжие ли е COVID-19? Говори наш хематолог

viber icon

Напълно възможно е коронавирусът да има лабораторен произход, заяви хематологът д-р Чавдар Ботев пред Bulgaria ON AIR. "Това е като да се каже, че някой се е прострелял 13 пъти и да се говори за самоубийство. Тук става въпрос за политика, може да е биологично оръжие", допълни той.

Според него масовата ваксинация е решението.

"Хората не сме същите и реакциите могат да бъдат различни през различните години. Например: 30 хил. починали от грипна ваксина, а 4 души от AstraZeneca. Трябва да се гледа съотношението полза – риск", каза още д-р Ботев.

И подчерта, че у нас се създават ковид отделения, но има и хора с други заболявания, които ги е страх да отидат в болница, за да не се заразят.

"Болниците да бъдат с едно ковид отделение и така да си живеем", посочи още той.  

Относно лечението на инфектираните със заразата, д-р Ботев бе категоричен, че кръвна плазма трябва да се прилага много по-рано.

"Да се прилага в обикновените, а не в интензивните отделения, под 14-ия ден от заболяването.

Най-доброто решение в борбата със смъртността е ранно преливане. А след седмия-осмия ден, когато се появи задух, трябва да е най-активното лечение", заяви хематологът.

Относно ваксините медикът обясни, че подкрепя ваксината на AstraZeneca, но би се ваксинирал с тази на Johnson & Johnson.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Мда

Мда

16.03.2021 | 12:25

Ваксините са,за да се разпределят едни милиарди! В момента целия свят сме опитни зайци.Който може,мисли,който не може се реди на опашка за боцкане!

Отговори
5 0
Каква  огромна  разлика.

Каква огромна разлика.

16.03.2021 | 12:02

Енергото винаги знае къде няма ток след крупна авария. и реагират веднага за отстраняване на причината и пускат тока. Докторите не правят така. Знаят за голямата авария, знаят причината ама чакат умиращия да отиде при тях и да го наблюдават как умира. Ако могат енергетиците да се вникнат в проблема ще се постараят да го решат.

Отговори
2 0
Аве Ботев

Аве Ботев

16.03.2021 | 11:26

дали,не е пуснат заедно с ваксините?

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?