Следвайте ни

Бил Гейтс огласи кога светът ще се върне към нормален живот

viber icon

"С помощта на система за тестване и проследяване можем бързо да идентифицираме огнищата на зараза и да ги контролираме. Но няма да се върнем към напълно нормални дейности, защото хората ще бъдат много притеснени от възможността за повторно заразяване и ще променят драстично поведението си", заяви Бил Гейтс.

Той смята, че светът ще се върне към нормалния си начин на живот минимум след година, а може и две след края на пандемията с COVID-19.

Милиардерът смята, че няма друго условие за това, освен дългоочакваното откриване и производството на ваксина срещу вируса.

Премахването на ограниченията, наложени на фона на пандемията от коронавируса, няма да означава връщане към нормалния живот - това ще се случи не по-рано от година или дори две, сподели мнението си основателят на Microsoft пред „Le Figaro”.

"Няма да се върнем към нормалния живот по-рано от година или две. Можем да излезем от този първи етап, като изградим система от дейности, които ще премахнат риска от връщане към експоненциалната фаза на прогресиране [на епидемията]", обясни Гейтс.

"И решенията на властите няма да  върнат хората по стадионите, докато не бъде доказано, че лечението или ваксинацията може да предотврати смъртта".
Според предприемача работата по методите на лечение е изключително важна и трябва да продължи, но разработването на ваксини трябва да бъде основната стъпка, за да започне човечеството да се връща към нормален живот.

„Почти цялата работа по разработване на ваксини се извършва в частния сектор и тъй като ние [Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс] сме неутрални играчи и имаме връзка с всички експерти (поддържам връзка с повечето ръководители на компании), ние молим производствените им съоръжения да са на разположение. Моля ги да обмислят възможността за производство на 7 милиарда дози ваксина, може би дори 14 милиарда дози", каза той.

Гейтс се надява, че САЩ все пак ще се присъединят към глобалната инициатива под егидата на Световната здравна организация (СЗО), насочена към ускоряване на разработването на технологии за диагностика и лечение на коронавирусна болест. Той изрази недоумение по повод решението на Вашингтон да спре да внася вноски в бюджета на организацията по време на пандемия и изрази убеждението си, че СЗО не може да изопачи данните за заразата в полза на една държава, предава "Канал 3".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ТРЪМП ще го уличи като лъжепорок

ТРЪМП ще го уличи като лъжепорок

28.04.2020 | 15:54

Новият Бог ли ни представяте. Фондацията Бил и Мелинда Гейтс ще бъде разследвана, след като бе установено, че е ваксинирала деца от бедни семейства в Индия с вещества, които не са минали всички тестове. Ваксината е против HPV вирус, който причинява рак на маточната шийка, пише Факти бг. На децата между 9 и 15 години е било съобщено, че ще им се дават медикаменти, които ще подобрят здравословното им състояние. След няколко месеца от ваксинацията, 16 000 момичета са се влошили. 5 от тях починали скоро след приема на лекарството, допълва изданието. Други 10 000 деца започнали да свалят тегло, нямали апетит. Повече от 100 млади момичета получили епилептични припадъци, тежки промени в настроението и мигрена. Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/svyat/skandalno-bil-geyts-nelegalno-e-vaksiniral-detsa_news452189.html

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?