Следвайте ни

Бил Гейтс обясни кога животът ще се нормализира след COVID-19

viber icon

Животът ще се нормализира след пандемията от коронавирус, само когато са изпълнени две условия - когато се появи ново поколение ваксини и когато вирусът изчезне на цялата планета, смята милиардерът Бил Гейтс.

"Единственият начин да се върнем към нормалното е да имаме не първо поколение ваксини, а второ, което би могло да бъде суперефективно и голям брой хора да го получат. По този начин ще премахнем болестта в световен мащаб", каза Гейтс, цитиран от РТ.

 Той добави, че само така „ще можем да разрешим всички възникнали проблеми в образованието, психичното здраве и да продължим да ги изграждаме по положителен начин“.

Според Гейтс, на американците може да се наложи да живеят години, а много от тях и цял живот, с физическа дистанция и други мерки, въведени за борба с коронавируса.

Само преди месец Гейтс обяви, че няколко ваксини от първо поколение могат да бъдат одобрени за употреба в началото на следващата година. Той отново разкритикува американския подход към борбата с пандемията, като я нарече "една от най-лошите в света", както и агресивните инвестиции в разработване на ваксината. Той заяви, че резултатите от тестовете често не пристигат в рамките на 24 часа, което ги прави напълно безсмислени. Милиардерът каза още, че американската система за тестване е „една от най-лошите в света по отношение на това кой трябва да бъде тестван“.

Критиката на Гейтс идва в момент, когато американският президент Доналд Тръмп нарече реакцията на САЩ на пандемията "феноменална" и заяви, че "са спасили животите на потенциални милиони жертви". Тръмп даде положителен тест за коронавирус на 1 октомври, а след това заяви, че е „излекуван чрез експериментално лечение с моноклонални антитела“.

Миналата пролет Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" сключи партньорство с компанията "Eli Lily", която разработва терапия с моноклонални антитела.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

ГОШЕ

ГОШЕ

14.10.2020 | 11:33

КОРОНАТА ЩЕ Е СПРАТ КОГАТО В СВЕТОВЕН МАЩАБ ПЕНСИОНЕРИТЕ И ТЕЗИ ПРЕДИ ПЕНСИЯ ПОЧИНАТ--ИЛИ НАМАЛЕЯТ ПОНЕ НАПОЛОВИНАТА--РАЗБЕРЕТЕ НЕМОЖЕ 10 РАБОТЕЩИ ДА ИЗДУРЖАТ 20 ПЕНСИОНЕРИ---ПЕНСИОНИТЕ ФОНДОВЕ ПОЧТИ НАВСЯКЪДЕ СА ИЗТОЧЕНИ ИЛИ ПЛУИЗТОЧЕНИ

Отговори
0 0
Защо

Защо

14.10.2020 | 09:15

Бил Гейтс знае повече и от СЗО.Той лекар ли е? Кой може да знае толкова убедително за развитие на нещата?

Отговори
2 1
Коспиратор

Коспиратор

14.10.2020 | 08:59

Ей го хубавеца,благодарение на него света е пред катастрофа. С една дума човека си пробутва ваксини.......търговец на здраве.

Отговори
1 1
Додо

Додо

14.10.2020 | 09:24

И чипове, според някой.

Отговори
1 0
Коко

Коко

14.10.2020 | 09:59

За 45 години комунягите яко са ви промили мозъците!

Отговори
1 1
ДО КОКО

ДО КОКО

14.10.2020 | 11:28

ПРИ КОМУНИСТИТЕ НА ВСЕКИ ЧОВЕК ЖИВОТА И СЪЩЕСТВУВАНЕТО БЕХА ГАРАНТИРАНИ--БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ-ОБЪЧЕНИЕ-РАБОТА ЗА ВСЕКИ-ПЕНСИИ ПО НА 55 ГОДИНИ С ТРУДОВ СТАЖ НЕ 40--А 20 ГОДИНИ--ПОЧИВКИ ПО ДВАПУТИ В ГОДИНАТА--ВИСОКА РАЖДАЕМОСТ НИСКА СМЪРТНОСТ ДО 1988 БЕХМЕ ДОСТИГНАЛИ 10 МИЛИОНА----СЛЕД 1989 ДЕЦАТА НА КОМУНИСТИТЕ ПОЕХА ОПРАВЛЕНИЕТО И ПРЕДАДОХА ИДЕИТЕ А ДЕДИТЕ СИ---КАТО СТАНАХА ПОДЛОГА НА ЗАПАДА И АМЕРИКА С ЦЕЛ ЛИЧНО ОБЛАГОДЕТАЛСТВАНЕ--ДО МОМЕНТА ВСЕ ОЩЕ ПАК ТЕ СА НА ВЛАСТ РАЗДЕЛЕНИ НА ОПОЗИЦИЯ И ОПРАВЛЯВАЩИ ВЕЧЕ 30 ГОДИИ--РЕЗУЛТАТИ ТЕ СА ТРАГИЧНИ

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?