Следвайте ни

Бг лекар в Германия разкри защо ситуацията там е толкова зле

viber icon

В България има тенденцията разпространението на коронавируса да се оформя на регионално ниво. Подобна е ситуацията и на Балканите и подозирам, че това се дължи на времето. При нас динамиката е далеч по-драматична. Средата на зимата обаче е рано за предварителна радост, заяви заяви в тв интервю д-р Борис Таблов, анестезиолог-реаниматор в Германия.

"Още от 8 до 10 тежки седмици предстоят на Германия заради коронавируса. Това е заявила канцлерът Ангела Меркел на закрито заседание. Въпреки строгите мерки циркулацията на вируса не се е ограничила. Няма рязък скок в случаите, но са около 20 хиляди на ден", заяви специалистът. 

Според него ефект е оказало разхлабването около Коледа. Той поясни, че няма хора, които да не са получили болнично лечение в страната, но при преместване на някои пациенти от едно лечебно заведение в друго нещата се случвали с часове.

"Германия разполага с най-големия брой интензивни легла в Европа, няма засега пациенти, които да не са получили болнична помощ заради липса на легла", обясни лекарят.

"За 18 години не си спомням аналогична ситуация. Факт е, че мерките не дават желаните резултати", подчерта д-р Таблов.

Според него разпространението на вируса може да се дължи и на това, че има нов вариант на вируса, както и на факта, че не може да се ограничи общуването в домакинствата.

Д-р Таблов сравни мерките в България и Германия, като коментира, че у нас теса по-леки.

Експертът смята, че не бива да се успокояваме, че у нас има по-малко заразени, защото вирусът е непредвидим, пише Блиц.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?