Следвайте ни

БГ лекар отказа да прегледа пациент заради страх от COVID-19

viber icon

Лекар от Спешна помощ – Перник отказал да прегледа пациент от страх от коронавирус. Това разказа жена от Радомир пред bTV. Здравното министерство проверява сигнала.

Рени Евстатиева е с астма. Получава пристъп, който става доста усилен и се налага да извика Спешна помощ.

„Идеята беше да ме преслуша, имам син със забавено развитие, много трудно излизам, моят личен лекар не беше в града“, обясни Рени Евстатиева.

„Директно от врата започна да крещи къде ме изпращат, нямате ли си личен лекар, аз обясних, че лекарят не мога да намеря, продължи да обикаля хола и да крещи… каза - няма да ви прегледам… няма да се заразя и заради такива, лист не остав“, допълни Рени.

Рени е подала жалба в РЗИ- Перник и МЗ. Ние потърсихме директора на Спешна помощ в Перник, но не го открихме на работното му място, тъй като днес е почивен ден.Отказват да я прегледат и си тръгват, твърди жената. На следващия ден тя отива при личния лекар, който й изписва лекарства и отхвърля коронавирус.

„Така че, да успокоя господина, че не е заразен, но ще си търся правата, ние с хората с деца в увреждания разчитаме на спешна помощ, защото в повечето случаи техните пристъпи стават вечер, личният лекар не може да реагира веднага, и ако той беше направил гърч, както прави, не знам“, каза още Рени.

Жената е решена да търси правата си за грубото отношение на медика.

От Министерството на здравеопазването заявиха, че ще се запознаят с казуса и ако сигналът е основателен, ще назначат проверка по случая.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

дааа

04.04.2020 | 20:59

ми да не е ставал лекар, ще го ЙебЪ в ГаЗъ

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?